24.08.2016

2016 YILI VEKÂLETEN KURBAN HİZMETLERİ BASIN BÜLTENİ

KURBANLARIMIZ KARDEŞLİK İÇİN

İl Müftüsü Bekir GEREK Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2016 yılı vekaleten kurban hizmetlerinin belirlendiğini açıkladı. Müftü GEREK, Diyanet işleri başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfı ile müşterek olarak yıllardan beri vekâleten kurban organizasyonu gerçekleştirdiğini ve önemli bir hizmet yaptığını vurgulayarak bu yıl vekaleten kurban ücreti olarak bütün masraflar dahil yurtiçi için 690 TL yurtdışı için 500 TL olarak belirlendiğini bildirdi.

Müftü GEREK, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı organizesiyle vekaleten kurban kestirmek isteyenlerin 09 Eylül 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar vekaleten kurban ücretinin elden makbuz karşılığı İl Müftülüğüne verebileceklerini veya Ziraat Bankası Vakıfbank, Halkbank, Garanti Bankası, Akbank, Yapı ve Kredi, Albaraka Türk, Türkiye Finans Katılım, Kuveyt Türk bankalarının şubeleri ile PTT şubelerinde açılan Türkiye Diyanet Vakfı vekaleten kurban hesabına nakit olarak yatırabileceklerini, Online sistemi ile kurban parasını yatırmak isteyenler ise yukarda isimleri yazılı bankaların internek bankacığı üzerinden 11 Eylül 2016 Pazar günü saat 24.00’e kadar yatırabileceklerini belirtti.

İl Müftüsü Bekir GEREK Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile müşterek olarak yurtiçinde pek çok il ve ilçelerde, yurtdışında ise Afrika, Uzak Doğu Asya, Latin Amerika, Orta Doğu, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetleri ile Müslüman topluluklarının bulunduğu ülkelerde kesildiğini bildirdi.

İl Müftüsü Bekir GEREK kesilen vekaleten kurbanların etlerini yurt içinde muhtaçlara, yoksullara ve sığınmacılara dağıtıldığını, Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinin ihtiyaçlarının karşılandığını, böylelikle ülkemizde milli birlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine vesile olduğunu, muhtaçların ihtiyaçlarının karşılandığını vurguladı.

Yurtdışında ise Afrikada, Uzak Doğu Asyada, Balkanlarda, Kafkasyada, Orta Asyada, Rusya Federasyonunda, Filistinde, Latin Amerikada etlerin fakirlere, yoksullara dağıtıldığını ve milletimiz ile dünya Müslümanları arasında güçlü bir kardeşlik oluştuğunu, zaman-zaman bu organizasyonun bazı insanların Müslüman olmasına vesile olduğunu belirtti.

Bundan dolayı Kırıkkaleli hemşerilerimizi Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığının müşterek gerçekleştirdiği vekaleten kurban organizasyonuna kurban kestirmeye davet etti. Bu sayede kurbanın hikmetinin daha iyi yaşanacağını belirtti.