29.08.2016

8. TÜRKİYE KADIN DİN GÖREVLİLERİ HAFIZLIK FİNAL YARIŞMASI

Diyanet İşleri Başkanlığınca 8. Türkiye kadın din görevlileri hafızlık final yarışması 27 Ağustos 2016 Cumartesi günü öğle namazını müteakip Kırıkkale Nur Camiinde yapıldı.

Yarışmaya ülke genelinde yapılan il, ilçe yarışmalarında bölge birincisi olan İstanbul, Ankara, Erzurum, Mardin, Giresun, Kahramanmaraş, Konya, Tekirdağ, Afyonkarahisar ve Bingöl’den 10 hafize kadın din görevlisi katıldı. Yarışmanın jüri üyeliğini Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Mehmet ÜNAL başkanlığında, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ramazan Aran, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa UYGUN, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice ŞAHİN AYNUR ve Ankara İl Vaizi Ayşe BAYRAKTAR BARIŞ’tan oluşan bir komisyon yaptı.

Saat 13.30’da başlayan yarışma programında, yarışma öncesi ve sonrası Kur’an ziyafeti verildi, Hacı Abdullah İpekçi Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet ÜNAL yarışma öncesi yarışmanın kurallarını dinleyicilere aktardı. Her yarışmacıya 3 farklı soru sorulacağını, bunlardan birincisi, sayfa içerisinde; ikincisi sayfa geçişi ile ilgili; üçüncüsü de sure geçişi ile ilgili olduğunu belirtti.

İl Müftüsü Bekir GEREK yarışmadan önce yaptığı konuşmada Kırıkkale ilindeki hafızlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. 2 Erkek ve 1 kız hafızlık Kur’an Kursu bulunduğunu 140 öğrencinin hafızlık yaptığını ve 200 kişilik 4. Hafızlık Kur’an Kursunun yapımına başlandığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

8. Türkiye Kadın Din Görevlileri Hafızlık Final Yarışmasının Kırıkkale’de yapılmasından dolayı İl Müftülüğü ve Kırıkkaleliler olarak büyük bir mutluluk duyduğumuzu ve sizleri Kırıkkale’de ağırlamaktan onur duyduğumuzu bildirmek isterim!Kırıkkale’ye bir defa daha hoş geldiniz diyorum. Böyle anlamlı bir yarışmanın Kırıkkale’de yapılmasını uygun gören başta Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez olmak üzere Din Hizmetleri Genel Müdürümüze, Cami Hizmetleri Daire Başkanımıza ve emeği geçen yetkililerimize teşekkür ediyorum!

Ayrıca siz değerli hanım efendilerin dinleyici olarak yarışmaya katılımlarınızınbizleri ziyadesi ile memnun ettiğini bildirmek istiyorum.Katılımlarınızdan dolayı sizlere ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yarışma sonucunda ilk üçe giren Din Görevlileri:

Sıra

Adı Soyadı