19.09.2016

T.C.

KIRIKKALE VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı        : 82678621-902-03-1984                                                                                                      19/09/2016

Konu      : Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi ve Nöbetçi Öğretici İlanı

İLAN

İlimiz Merkez Hacı Abdullah İpekçi Kız (Yatılı Hafızlık) Kur’an Kursu ve Çullu Fatımatüzzehra Yatılı Kız Kur’an Kursları ile Geylani Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kurslarında ek ders ücreti karşılığı Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi ve Nöbetçi Öğretici olarak görevlendirilmek üzere İl Müftülüğümüzce mülakat sınavı yapılacaktır.

2016 yılı ve daha önceki yıllarda Geçici Öğretici ve Nöbetçi Öğretici olarak görev yapanlar ile 8 Ağustos 2016 tarihinde Müftülüğümüzce yapılan sınava katılıp başarılı olanlar dahil tekrar görev almak istemeleri halinde bu sınava dilekçe ile müracaat ederek katılacaklardır.

Sınava Katılacaklarda Aranan Şartlar:

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Değişik 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak.
  2. En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak.
  3. Hafız Olmak.
  4. Hafız olanlarla ihtiyaç karşılanamaması durumunda mülakat sonucunda kıraatı yeterli görülenler hafızlık temel eğitimi sınıfında ve Nöbetçi Öğretici olarak görevlendirilebileceklerdir.
  5. 2014 Yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 ve üzeri puan almış olmak.
  6. KPSS (DHBT) puanı 60’ın altında olanlar da sınava başvurabilecekler, ancak 60 ve üzeri puan alanların ihtiyacı karşılamaması durumunda değerlendirmeye alınacaklardır.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar :

1. Başvuru Dilekçesi.
  2. T.C. Kimlik No’lu Nüfus Cüzdan Fotokopisi (aslı ile birlikte getirilecektir)
  3. Diploma Fotokopisi (aslı ile birlikte getirilecektir)
  4. 2014 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi. (aslı ile birlikte getirilecektir)
  5. Hafızlık Belgesi. (aslı ile birlikte getirilecektir)
  6. Sabıka kaydı.
  7. Varsa alanıyla ilgili almış olduğu sertifikalar.

Başvuru, Sınav, Görevlendirme ve Diğer Hususlar:

1. Başvurular 4 Ekim 2016 Salı günü mesai bitimine kadar istenilen belgelerle birlikte İl Müftülüğüne (Personel İşleri Şefliği) şahsen yapılacaktır.
  2. Müracaatçılar İl Merkezi veya hangi ilçede görev almak istediklerini dilekçelerinde belirteceklerdir. Başarı sıralaması müracaatçıların talebi doğrultusunda İl Merkezi veya İlçelere göre ayrı ayrı yapılacaktır. İlçe görevlendirmeleri bu sıralamaya göre ilgili İlçe Kaymakamlığınca (müftülük) yapılacaktır.
  3. Adaylar sınava gelirken Kimlik Belgelerini yanlarında bulunduracaklardır.
  4. Mülakatta başarılı olmak için en az 70 puan alınması şarttır.
  5. Başarı sıralamasında en yüksek puan alandan başlamak üzere Müftülük Sınav Kurulunca yapılan sınav puanı dikkate alınır. Puanların eşitliği halinde, sırasıyla KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilir.
  6. Sınav sonuçları Müftülüğümüz Web sayfasında ilan edilecektir.

Sınav Konuları:

1. Kur’an-ı Kerim (yüzüne, ezber, kıraat ve tecvid)
  2. Dini Bilgiler (İtikat, İbadet, Siyer ve Ahlak)
  3. Hitabet (Öğreticilik Becerisi)

Sınav Yeri ve Tarihi:

Sınav 7-8-9 Ekim 2016 (Cuma Cumartesi ve Pazar) günleri saat: 09.00’da İl Müftülüğünde yapılacaktır.