28.12.2016

2017 YILI HAC KAYIT VE YENİLEME BASIN DUYURUSU

Önemli Duyuru

1.  2017 yılında hacca gitmek üzere “İlk Defa Kayıt” yaptıracakların ilgili bankalara (28 Aralık 2016 – 06 Ocak 2017 tarihleri arasında) 20 TL. ön kayıt ücreti yatırmış olması gerekmektedir. (ön kayıt ücreti Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Albaraka Türk, Kuveyt Türk ve PTT Bank şubelerinden birine yatırılacaktır)

2. 2017 yılında Otomatik Kayıt Yenileme işlemi yapılmayacaktır.

3. 2016 yılında Kur’aya katılanlardan hacca gidemeyenler; “Kayıt Yenileme” işlemlerini 09 – 31 Ocak 2017 tarihleri arasında İl ve İlçe Müftülüklerinde veya İnternet ortamında kendileri yapacaklardır.

4. Kur’a çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanana vatandaşlarımızın, “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgeleri cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerinden, özellikle cep telefonu bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.

5. Hac Kur’ası 23 Şubat 2017 Perşembe günü saat 10:00’da Diyanet İşleri Başkanlığınca bilgisayar ortamında ve basın huzurunda çekilecektir.

6. 2017 yılı Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme ile ilgili detaylı bilgiye http://hac.diyanet.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

İLK DEFA KAYIT YAPTIRACAKLAR

1.      Vatandaşlarımız ön kayıtlarını elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr adresinde gerekli bilgileri doldurarak veya müftülüklere bizzat müracaat ederek müracaat formunu doldurmak suretiyle "Oda Tercihli Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak ve varsa kuraya birlikte katılmak istediği kişileri belirterek kayıtlarını yapacaklardır.

2.      Ön kayıt esnasında iletişim bilgilerinin mutlaka yazılması gerekmektedir. (Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımız "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerdir.)

ÖNCEKİ YILLARDA KAYIT YAPTIRANLAR

1.      Kayıt yenileme işlemleri 09-31 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

2.      2017 yılında otomatik kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır.

3.      Kayıt yenileme ücreti alınmayacaktır.

4.      Önceki yıllarda uygulanan "Normal ve Müstakil Odalı Konaklama" türleri birleştirilerek, 2017 yılı haccında "Oda Tercihli Konaklama" türüne geçilmiştir.

5.      Hacı adaylarımız elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr veya müftülüklere bizzat müracaat ederek "Oda Tercihli Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak tercih ederek kayıtlarını yenileyeceklerdir.

6.      2016 yılında kuraya katılıp kura sonrasında kesin kayıt hakkı elde edemeyen bütün hacı adayları kayıtlarını yenileyeceklerdir. Kaydını yenilemeyenler 2017 yılı hac kurasına dahil edilmeyecektir.

7.      Vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. (Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlarımız "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerdir.)

Bekir GEREK

İl Müftüsü