20.04.2017

KUTLU DOĞUM HAFTASI ŞEHİTLİK ZİYARETİ

2017 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kırıkkale İl Müftüsü Şahin YILDIRIM başkanlığında din görevlilerinden oluşan bir heyet tarafından, “Vatan İçin Can Verenler Derneği“ , “Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi" ziyareti; ardından da topluca şehitlik ziyareti yapıldı

Gerçekleştirilen ziyaretlerde İl Müftüsü Şahin YILDIRIM yaptığı konuşmalarda özetle şöyle dedi: “Şehitliğin ne kadar yüce bir makam olduğunu, Gaziliğin ne kadar faziletli olduğunu ve Vatanın da ne kadar mukaddes olduğunu çok iyi bilen ve anlayan bir camianın mensubuyuz. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’de şehitleri cennetle müjdelemiş ve peygamberlerden sonra en yüce makamda olacaklarını bildirmiştir. Din, vatan ve millet için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Makamları ve mekânları cennet olsun. Berhayat olan gazilerimize de sağlıklı, hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Şehit ve gazilerimizin emanetlerine ve yakınlarına sahip çıkmak hepimizin görevidir. Dernek başkanlarımıza, yaptıkları bu anlamlı ve ulvi hizmetleri için şükranlarımızı sunuyoruz.”

Dernek başkanları Mümtaz TORUNLU ve Rifat ÖCAL yapılan ziyaretlerden son derece memnun olduklarını ve Kırıkkale’de göreve başladığından bu yana Müftü Bey ile din görevlilerinin her zaman yanlarında olmalarından, maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Bu vesileyle tüm Diyanet camiasının Kutlu doğum Haftasını tebrik ettiler.

Her iki dernek ziyaretinden sonra toplu olarak Şehitliğe gidildi. Burada hafta münasebetiyle  Cami ve Kur’an Kurslarında şehit ve gazilerimizin aziz ruhlarına ithafen din görevlileri tarafından okunan Hatmi şerifler ve Yasin-i şerifler ile Şehitlikte okunan Sure-i Celilerin duası İl Müftüsü Şahin YILDIRIM tarafından yapıldı. Duanın ardından şehitler ziyaret edilerek kabirleri başında Fatihalar okundu.