17.05.2017

T.C.

KIRIKKALE VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı        : 82678621-902-03-1215                                                                                                       16/05/2017

Konu      : Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi İlanı

İLAN

İlimiz Merkez ve İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an Kurslarında ihtiyaç olması halinde 2017 Yaz Kur’an Kurslarında çalıştırılmak üzere ek ders ücreti karşılığı Geçici Öğretici görevlendirilecektir. Görev almak isteyenler için İl Müftülüğümüzce mülakat sınavı yapılacaktır.

Halen Geçici Öğretici olarak görev yapanlar, istemeleri ve Müftülüğümüzün uygun görmesi halinde mülakat sınavına katılmaksızın 2017 yılı Yaz Kur’an Kurslarında görevlerine devam edebileceklerdir.

Sınava Katılacaklarda Aranan Şartlar:

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Değişik 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak.
  2. En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak.
  3. 2016 Yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 ve üzeri puan almış olmak.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar :

1. Başvuru Dilekçesi.
  2. T.C. Kimlik No’lu Nüfus Cüzdan Fotokopisi (aslı ile birlikte getirilecektir)
  3. Diploma Fotokopisi (aslı ile birlikte getirilecektir)
  4. 2016 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi.
  5. Adli Sicil Kaydı
  6. Varsa Hafızlık Belgesi (aslı ile birlikte getirilecektir)
  7. Varsa 04-06 Yaş Sertifikası (aslı ile birlikte getirilecektir)

Başvuru, Sınav, Görevlendirme ve Diğer Hususlar:

1. Başvurular 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar istenilen belgelerle birlikte İl Müftülüğüne (Personel İşleri Şefliği) şahsen yapılacaktır.
  2. Müracaatçılar İl Merkezi veya hangi ilçede görev almak istediklerini dilekçelerinde belirteceklerdir. Başarı sıralaması müracaatçıların talebi doğrultusunda İl Merkezi veya İlçelere göre ayrı ayrı yapılacaktır. İlçe görevlendirmeleri bu sıralamaya göre ilgili İlçe Kaymakamlığınca (müftülük) yapılacaktır.
  3. Adaylar sınava gelirken Kimlik Belgelerini yanlarında bulunduracaklardır.
  4. Mülakatta başarılı olmak için en az 70 puan alınması şarttır.
  5. Başarı sıralamasında en yüksek puan alandan başlamak üzere Müftülük Sınav Kurulunca yapılan sınav puanı dikkate alınır. Puanların eşitliği halinde, sırasıyla KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilir.
  6. Sınav sonuçları Müftülüğümüz Web sayfasında ilan edilecektir.

Sınav Konuları:

Kur’an- Kerim yeterliliği temel şart olarak aranacaktır.

1. Yüzüne Eğitiminde Görev Alacak Öğreticiler İçin; (Temel İlmihal Bilgisi - Pedagojik Formasyon Bilgisi - Kavrama Muhakeme etme, Özetleme ve ifade etme yeteneği-Liyakati, temsil kaabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu)
  2. 04-06 Yaş Eğitiminde Görev Alacaklar İçin; (Temel İlmihal Bilgisi – Çocuk Gelişimi ve eğitimi bilgisi--Pedagojik Formasyon Bilgisi - Kavrama Muhakeme etme, Özetleme ve ifade etme yeteneği- Liyakati, temsil kaabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu)

Sınav Yeri ve Tarihi:

Sınav 05 Haziran 2017 Pazartesi günü saat: 09.00’da İl Müftülüğünde