17.07.2017

İl Müftüsü Şahin YILDIRIM “Bir İhanetin Anatomisi:15 Temmuz” Adlı Panele Katıldı

İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, Kırıkkale Üniversitesi tarafından  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Bir İhanetin Anatomisi:15 Temmuz” adlı panele katıldı.

Nur Camii Konferans Salonunda düzenlenen panele Vali Haktankaçmaz’ın, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg.Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Baro Başkanı Av.Erol Çakır, Rektör Prof.Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcısı Adnan Kayık, İl Jandarma Komutan Vekili J.Yrb.Ahmet Güneş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, daire müdürleri, şehit yakınları ile gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Panelin açılışında konuşan Vali Haktankaçmaz, “ Ülkemizin geçen yıl 15 Temmuz’da karşı karşıya kaldığı ihanet olayı hepimizin hafızalarında. Çünkü bizler o geceyi, o günleri bire bir yaşadık. Sokaklarda, meydanlarda hep beraberdik.” dedi. Bu işi unutturmamak için birinci boyutu ile bizden sonraki nesillere, gençlere ve dünya kamuoyuna anlatılması, öte taraftan da bu işin sebepleri ile beraber çok iyi bir şekilde irdelenmesi gerektiğine işaret eden Vali Haktankaçmaz, “Böyle bir ihanet şebekesi ortaya çıktı. Bunun sebeplerini araştırıp, belki de 1500 yıllık Türk-İslam tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş böyle bir olayı, böyle bir ihanetin sebeplerini ortaya koyup bundan da ders almamız lazım.” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz Anma programına ilimizde şehitlik ziyareti ile başlandığını ifade eden Vali Haktankaçmaz, “ Elbette ki gerek 15 Temmuz gecesi şehit olan kahramanlar, gazi olan kahramanlar, gerekse ülkemizin bunca zamanlık terörle mücadelesi ve yurt savunmasında mücadele vermiş bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi anacağız. Bu haftaki programı da şehitlikte başlattık. Şehitlerimizi unutmayacağız, onları her vesileyle anacağız bu işin bir boyutu. Şehit yakınlarımızı da her vesileyle anacağız bu da işin bir boyutu ama diğer boyutunda da bu işin bilimsel olarak analiz edilmesi gerekiyor. Sorunu tam olarak ortaya koyalım ki sebepleri ile birlikte bir daha böyle bir sıkıntı ile bu millet karşılaşmasın. Bu fakir milletin ekmeğiyle büyümüş ve yine bu fakir milletin boğazından keserek aldığı silahları kendisine doğrultmuş hainliği bu millet bir daha yaşamasın.” dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ekrem Yıldız’ın moderatörlüğünü yaptığı panele, Vali-Büyükelçi Niyazi Tanılır, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr.Kudret Bülbül ile Prof.Dr. Muhittin Ataman panelist olarak katıldı.

Panel sonrasında panelistlere katılımlarından dolayı protokol üyeleri tarafından şilt takdim edildi.