05.10.2017

CAMİ, ŞEHİR VE MEDENİYET KONULU KONFERANS

Camiler ve Din Görevlileri haftası teması olan Cami, Şehir ve Medeniyet konulu konferans programı Nur Camii Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlhami Ayrancı konuşmacı olarak katıldı.

Yrd. Doç. Dr. İlhami Ayrancı konuşmasında özetle şu bilgilere yer verdi:

Bugün İspanya’da İslam medeniyetinin ihtişamlı bir örneği vardır. Hepimiz o medeniyeti düşünerek bir zamanlar sahip olduğumuz öyle fakat muasır bir medeniyete yine sahip olabiliriz inancını taşıyabilmemiz, önce inanmamız gerekir.

O medeniyete ulaşabilmemiz için önce hidayete erişmeyi istemeliyiz. Kur’an ancak muttakiler için Allah’tan korkanlar için hidayettir.

Yaratılış kanunlara uygun hareket etmeyen muvaffak olamaz. Allah geceyi dinlenme zamanı olarak yarattığını ifade etmektedir. Çocuklarımıza gençlerimize baktığımız zaman gece ayakta, gündüz uykuda olduğunu görüyoruz.

Gençlerimize,  tehlikeli bir geleceğe doğru gittiğini gördüğümüz halde müdahale etmiyoruz. Bu konu ile ilgili olarak özgürlük fikrini yanlış yorumladıklarını görürüz. “Her koyun kendi bacağından asılır” diyen bir gence annesi, bacağından asılı bir koyunun kokusundan ve gelen sineklerden etkilenen gence güzel bir ders vermiştir.  Her koyun kendi bacağından asılır fakat kokusu ve gelen sinekler etrafındakileri büyük oranda etkiler.

Program doktora ve lisans programını tamamlayan personellere ödüllerinin verilmesi il son buldu.