16.10.2017

İL MÜFTÜSÜ AŞURE PROGRAMINA KATILDI

Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şubesi tarafından Belediye Düğün Salonunda Aşure Programı tertip edildi. Düzenlenen programa Kırıkkale Valisi M. İlker HAKTANKAÇMAZ, İl Emniyet Müdürü Mahmut ÇORUMLU, İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, Alevi Dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşma yapan Yıldırım, konuşmasında şu bilgilere yer verdi: “Yüce Allah kitabında buyuruyor ki: Bir olun, beraber olun; ayrılığa düşerseniz dağılırsınız, bölük pörçük haline gelirsiniz. Sevgili peygamberimiz de Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde Müslümanları bir araya getirerek Mekkeli Muhacirler ile Medineli Ensarı birbirine kardeş yaptı. Bir bütünlük oluşsun ve bu dini güzellik bu bütünlük içerisinde yaşasın. Kendisine kardeş olarak da Hz Ali’yi seçti. Hicret ederken yatağına Hz. Ali’yi bıraktı ve emanetleri sahiplerine vermesi için onu görevlendirdi. Biricik kızı Fatımayı Hz. Ali ile evlendirdi. Onsan iki erkek torunu oldu: Hz Hasan ve Hz Hüseyin. Onları çok severdi. Bir gün hutbeyi okurken Hz. Hüseyin kapıdan içeri giriyor. Hutbeden aşağı iniyor, onları kucağına alıyor ve hutbe okumaya devam ediyor. İşte burada anlatılan peygamberimizin bize bırakmış olduğu çocuk sevgisi, emanetlere sahip çıkabilme duygusu, birlik-beraberlik vb. anlatılacak birçok ders… Hz. Hasan, Hz. Huseyin iki kardeşler, Hz Ali’nin evlatları peygamberin yolundan gittiler o uğurda mücadele verdiler. En son mücadeleleri yine muharrem ayında, kerbela gününde, harb mücadelesiydi. İşte o mücadele uğruna Hz. Hüseyin Hz Hüseyin hiç çekinmeden kendi canını feda etti. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin.  Rabbim bizlere de o duygulara ulaşabilmeyi nasib eylesin. Muharrem ayınız mübarek olsun. Aşureniz bereketli olsun. Dualarınız kabul olsun.”