06.12.2018

2020 YILI HAC ÖN KAYIT ve KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

1. İlk defa Hacca kayıt yaptıracak vatandaşlarımız 11 Kasım- 13 Aralık 2019 tarihleri arasında Hac ön kayıt ücreti olan 25’er TL.yi anlaşmalı bankalardan herhangi birine T.C. Kimlik numaraları ile yatıracaklardır.
  2. Ön kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımız P.T.T. den muhakkak e-devlet şifresi alacaklar ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği kayıt işlemlerini 2. Şahıslar yapamayacağından bizzat kendileri ister direk e- devlet üzerinden isterse Başkanlığımız web sayfasından kayıtlarını yapabileceklerdir.
  3. Daha önceki yıllarda hac kaydı olup, 2019 yılı hac kurasına katılan ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarımızın kayıt yenilemeleri 11 Kasım 2019 günü Başkanlığımızca otomatik olarak yenilenecektir.
  4. Kayıt güncelleme işlemleri (adres, telefon, hac kategori değişikliği v.b.) e-devlet şifresi ile yapılabileceği gibi Müftülüklerimizden de yapılabilecektir.
  5. 2020 Hac kurası 09 Ocak 2020 tarihinde Ankara’da bilgisayar ortamında çekilecek ve Hac Kesin Kayıtları 13-24 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.
  6. Kura sonuçlarının ilanı e-devlet sistemi üzerinden olacağından, önceki yıllarda kaydolan ve bu yıl ilk defa kaydolacak vatandaşlarımızın e-devlet şifresi almaları gerekmektedir.
  7. Hac Kesin Kayıtları esnasında e-devlet şifresi ile vatandaşımız Diyanet-Acenta tercihini yaparak bizzat kendisi Kontenjan Belgesini alıp muhafaza edecek ve Diyanet seçenler Müftülüklere, Acenta seçenler ise ilgili acentalara giderek kayıtlarını yaptıracaklardır.