17.07.2020

Nizamettin BAYRAKCI

1978’de Konya’da doğdu. Hafızlık eğitiminin ardından 1999 yılında Konya İmam-hatip Lisesinden mezun oldu. Memuriyete 2001 yılında Konya Sarayönü’nde imam-hatip olarak başladı. 2002 yılında Konya İli Meram İlçesi Karakurt Camii’ne imam-hatip olarak atandı. 2004 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Tuzla Piyade Okul Komutanlığı 301. Kısa dönem er olarak askerlik hizmetini yaptı.2009 yılında Konya Selçuk Eğitim Merkezi vaizlik-müftülük ihtisas kursunu tamamladı. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Ana Bilim Dalında, “Taberi Mukaddimesinin Kur’ân İlimleri Açısından İncelenmesi” adlı çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı. 2009-2012 yılları arasında Aksaray İli Leyla-Hatun Camii’de imam-hatip olarak görev yaptı. 2012 yılında Nevşehir/Kozaklı ilçesine vaiz olarak atandı. 2013 yılında Ankara-Sincan vaizliğine atandı.2013 yılı Ramazan ayında din görevlisi olarak Avusturalya-Sidney’de bulundu. Ankara Sincan’da görev yaparken Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanlığında görevlendirme olarak çalıştı. 2016 yılında Hac ve umre Hizmetleri Şube Müdürü olarak Karaman İl müftülüğüne atandı. 2017 yılında Almanya-Stuttgart Bad Saulgau Camii’nde din görevlisi olarak çalıştı. 2017 yılında yapılan ilçe müftülüğü sınavını kazanarak yurt dışı görevinden döndü. 2017 yılında Konya-Taşkent ilçe müftüsü olarak atandı. 13.07.2020 tarihinde Kırıkkale İli Delice İlçe Müftüsü olarak atanan BAYRAKCI, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Ana Bilim Dalında tez aşamasında doktora eğitimine devam etmektedir. Arapça ve Almanca bilen Bayrakcı, evli ve üç çocuk babasıdır.