09.05.2022

İLÇE MÜFTÜMÜZ

MUHAMMED KEY

1993 yılında Düzce ili Cumayeri ilçesine bağlı Harmankaya Köyü’nde doğdu. İlkokulu Sakarya’nın Hendek ilçesinde okudu. Aynı ilçede ortaokulla birlikte Hafız Abdurrahman Gürses Sarıdede Kur’an Kursu’nda hafızlığını ikmâl etti. 2010 yılında Hendek Anadolu İmam-Hatip Lisesini bitirdi. Lise boyunca katıldığı hafızlık yarışmalarında il ve bölge birincilikleri elde etmiş, Türkiye finalinde de ilk 10’a girmiştir. Yine 2010 yılında Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazanmıştır. 2012 yılında Çorumun Alaca İlçesine Bağlı Perçem köyüne sözleşmeli İmam-Hatip olarak atandı. 2013 yılında ise aynı ilçeye bağlı Sarı Süleyman Köyüne kadrolu İmam-Hatip olarak atandı. 2015 yılında lisansını bitirdi ve o yıl Düzce’nin Akçakoca ilçesine İmam-Hatip olarak tayin oldu. Aynı zamanda Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisansa başladı. 2016 yılında Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde ihtisas kursuna katıldı. 2019 yılında ise fıkıh alanıyla ilgili “Nisâri Ali Bin Mehmed Efendi’nin el-Fevâidü’l-Aliyye Mine’l-Mesâili’ş-Şer’iyye Adlı Eseri ve Değerlendirilmesi” başlıklı tez çalışmasıyla Yüksek Lisansını itmâm etti. Aynı yıl katılmış olduğu İhtisas Kursunu da başarıyla tamamladı ve Sakarya ilinin Kocaali İlçesine Vaiz olarak atandı. Buradaki 1,5 aylık vaizlik görevinden sonra Kırıkkale’nin Çelebi ilçesine Müftü olarak atandı. Buradaki 2 Yıl 3,5 aylık görevinden sonra aynı ilin Karakeçili İlçesine Müftü olarak atanmıştır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.