04.10.2017

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı Yapıldı

2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı Yapıldı.

Kaymakamlık Toplantı salonunda İlçe Vaizimiz Uğur ÖZTÜRK'ün yapmış olduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda Barakobası Köyü Ömerin Mah. Camii İmam-Hatibi Yasin UÇAR Kur'an-ı Kerim tilavet etti. Okunan Kur'an-ı Kerim'den sonra Belediye Başkanı Dede YILDIRIM, İlçe Müftümüz Fazlı MUTLU, Çelebi Müftüsü Cihan EKER günün anlam ve önemine binaen açılış konuşmaları yaptılar. Programda Kırıkkale İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adem YILDIRIM, " Cami, Şehir ve Medeniyet" temalı bir konferans verdi.

Kuran-ı Kerim'den ayetleri örnek vererek konuşan Yıldırım, Hz. Adem ile baslayan ve Hz. İbrahimle devam eden, toplumun merkezine Kabeyi insa ederek baslayan mabetlerin toplumdaki yeri, fonksiyonu ve öneminden bahsetti.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Camilerin toplum için emniyet olduğunu, Caminin fonksiyonu ortadan kalkarsa toplumda güven ve emniyet duygusu ortadan kalkar.

Cami emniyetin guvenin ve huzurun merkezidir.

Şehir cami etrafinda seklillenir ve cami o şehre her yonden bir kimlik kazandirir.

Hiçbirimiz Caminin fonksiyonunu sadece formel gorevlerimizle sinirlandiramayiz.

Camiler Cami Cemaati ve cemaatlarin önderleri Din Gönülleri arkadaslar 15 Temmuzda Caminin toplumdaki yerinin önemini ve fonksiyonunu bir kez daha gosterdi.

Mesleğimiz bizim maişetimiz değil çocuklarımızın geleceğidir. Bizler, bizden önce bizleri yetistirenlerin yaptigi gibi bizlerden sonra gelecek nesilleri yetistireceğiz.

Yüce Allahin yapmis olduguz bu kutsal gorevi daim eylesin temennisinde bulunan Yildirim konuşmasını sonlandırdı.

Konferansın ardından 2017 Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile yapılan  Hutbe Yazma Yarışmasında: İlçe Vaizimiz Uğur ÖZTÜRK'e ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında İlçemiz Meslek Yüksekokulu İmam-Hatibi Ayhan KÜÇÜKBAL'a    İl birinciliklerinden,

Etkili Hutbe Sunumu Yarışmasında İlçemiz Çarşı Camii Müezzin-Kayyımı Adem BAŞER'e ve Ezan-ı Güzel Okuma Yarışmasında İlçemiz Barakobası Köyü Camii İmam-Hatibi Yasin UÇAR'a ise  İl ikinciliklerinden dolayı ödül takdimi yapıldı.

Programın ardından katılımcılara aşure ikramı yapıldı.