13.03.2017

Kadınlar Günü Programı Yapıldı

Müftülüğümüz tarafından Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda bir program tertip edildi

Programa, İlçemiz Kaymakamı Muammer KÖKEN ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, İlçe Müftümüz Fazlı MUTLU açılış konuşması yaptı.

Programa katılan ilçe Kaymakamı Muammer KÖKEN ise yaptığı konuşmada ''Bayanların kendi haklarını öğrenmeleri gerektiğini Kur'an-ı Kerim'de bulunan Nisa Süresinin bunun için önemli olduğunu, İslamın herkesten önce kadına değer verdiğini söyledi. Kastamonu'dan Şerife Bacı, Erzurumlu Fatma Bacı gibi daha nicelerinin tarihimize baktığımızda kadın olarak önemli rol oynadığını ifade etti.

Konuşmanın ardından  Kur'an-ı Kerim okundu ve meali verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanmış slayt gösterimi izletildi. Daha sonra İlçe Vaizi Gülhan ESER, günün anlam ve önemine istinaden konuşma yaptı. Kur'an Kursu Öğreticileri ise hanım sahabilerin hayatından kesitler anlattılar. Program yapılan dua ile sona erdi.