20.04.2017

Kutlu Doğum Programı Yapıldı

İlçemiz Kaymakamlık toplantı salonunda Kutlu Doğum Ana Programı yapıldı.

Sunuculuğunu İlçe Vaizi Uğur ÖZTÜRK'ün yapmış olduğu programda Din görevlileri arası etkili hutbe sunumu yarışması yapıldı. Yapılan yarışmanın ardından İlçe Müftümüz Fazlı MUTLU bir açılış konuşması yaptı. MUTLU, yaptığı konuşmada; hayatımıza dair ne varsa gıda, giyecekten tutunda insanlar arsaı ilişkilere kadar sahtecilik ve güvensizliğin oluştuğu bir ortam olduğunu ve bunu da insanlığa son rehber olarak gönderilen alemlerin efendisi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.)'i anlamakla onun yaşantısını hayatımıza tatbik etmekle düzeltebileceğimizi söyledi.

Açılış konuşmasının ardından İl Müftümüz Şahin YILDIRIM, bir konferans verdi. Hz. Peygamber (s.a.v) efendimizin bu sene kutlu doğum programı olarak Hz Peygamber ve Güven Toplumu teması ile evimize, gönlümüze, aklıma, fikrimize geldiğini ifade etti. Peygamberimizin peygamberliğinden önce kendisine “Emin” denildiğini, herkesin güven duyduğu ve herkese güvendiği bir insan olarak kendisini kanıtladığını ve ardından kendisine ayetin ifadesiyle Kur’an emanet edildiğini ve o emaneti hakkıyla ifa edip ashabına ve sonraki nesillere bıraktığını belirtti.