05.01.2018

Kaymakam Muammer KÖKEN'in katılımı ile personel aylık toplantı yapıldı.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan personel aylık mutat toplantısına İlçe Kaymakamı Muammer KÖKEN'de katıldı.

İlçe Müftülüğümüzün 2018 yılı Ocak ayı personel toplantısına İlçe Kaymakamımız Sayın Muammer Köken Bey de katıldılar. İlçe müftülüğü personelinin tümüne hitap eden Köken şöyle demiştir.

“Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyetinin ilk yıllarında kurulmuş önemli bir kurumumuzdur. Özellikle son yıllardaki yıkıcı ve zararlı faaliyetleri ile karşılaşınca başkanlığın önemi daha da anlaşılmıştır. Buna göre her diyanet mensubu çok daha donanımlı olup görevlerini layıkıyla yapmalıdır. Zira her diyanet mensubu kul olmanın yanında aynı zamanda birer kamu görevlisidir. Günümüzde sosyal medya aracılığıyla yalan yanlış bilgiler hızla yayılmaktadır. Terör, insanlar arasında korku salma ve insanları yıldırmaya yönelik her türlü eylemdir ve bunun silahlı olması da gerekmemektedir. Dolayısıyla bilgiyi çarpıtarak ya da yanlış bilgiyi yaymakla da toplum içinde silahsız terör estirilmektedir ve bu Kur’an’ın da ifadesi ile bir fitnedir. Fitne ise bizim anlayışımıza göre adam öldürmekten daha beterdir. Siz, Diyanet personeli olarak bunlarla da mücadele etmelisiniz. Zira şu anda fitne çıkaranların kullandığı söylemler: “biz ıslah ediciyiz.” şeklindedir. Hâlbuki onlar asla ıslah edici değillerdir. Bizim en önemli varlığımız itibarımızdır. İslam’ın iki ana kaynağı da temel referansımızdır. Biz neyi aradık, hangi soruyu sorduk da aradığımızı ve sorumuzun cevabını bu iki kaynakta yani Kur’an’da ve sünnette bulamadık?”