29.03.2017

İL MÜFTÜSÜ ŞAHİN YILDIRIM İLÇEMİZDE GENÇLERLE BULUŞTU

İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda İl Müftümüz gençlerle buluştu.

Sunuculuğunu İlçemiz Çarşı Camii Müezzin-Kayyımı Adem BAŞER'in yaptığı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program; Merkez Yenice Camii İmam-Hatibi Arif KAYA Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Hazırlanan sinevizyon gösterimlerinin ardından Polatyurdu Köyü Camii İmam-Hatibi Muhittin KAYAHAN ve Meslek Yüksekokul Mescidi İmam-Hatibi Ayhan KÜÇÜKBAL " Anzaklı Ömer " piyesini canlandırdılar.

Programda İlçe Müftümüz Fazlı MUTLU bir açılış konuşması yaptı. Programda konferans veren İl Müfütümüz Şahin YILDIRIM ise yaptığı konuşmasında; gençlere, ecdadımızın  bizlere bırakmış olduğu emanetlere sahip çıkmalarını ve kul olarak yaradana karşı görevlerini eksiksiz yerine getirmeleri gerektiğini, geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin ilk önce insan, Allah için kul, anne baba için evlat, öğretmeni için öğrenci ve aynı zamanda toplumda bir vatandaş olduğunu söyledi.

Gençlere nasihatlarda bulunan YILDIRIM, yarın nerede ve nasıl olurlarsa olsunlar Kur'an-ı Kerimde Lokman (a.s)' ın oğluna tavsiye ettiği öğütleri hiç akıllarından çıkarmamaları, hayatlarını nasıl dizayn ederlerse etsinler Allah'ın daima onlarla beraber olduğunu ifade etti. Kalplerimizde bulunan Allah, Peygamber, Anne-Baba, Öğretmen, Vatan, Bayrak sevgisinin öneminden bahsetti.

Yaşamış olduğumuz bu toprakların bizlere öyle basit bırakılmadığını 15 Temmuz'da bir bakıma ruh aşılaması yaptığımızı ve iman karşısında duracak bir gücün bulunmadığını ifade etti. Yıldırım, programa katılan gençlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Programdan sonra gençlerle İlçemiz kütüphane kafesinde sohbet eden İl Müftümüz, daha sonra yapımı devam etmekte olan Yatılı Kur'an Kursu ve Müftülük Hizmet binasının inşaat alanınında incelemelerde bulundu ve İlçe Müftümüz Fazlı MUTLU'dan yapılan çalışmlar hakkında bilgi aldı.