31.03.2017

Üç Aylar ve Regaib Kandili İdrak Edildi

Mübarek üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili, Hayriye Camisi'nde manevi coşku içinde eda edildi. Tüm camilerde düzenlenen kandil programlarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, geceyi namaz kılıp dua ederek geçirdi.

Hicri takvime göre, Recep ayındaki ilk Perşembeyi Cumaya bağlayan gece olan Regaip kandili, tüm yurtta ve İslam aleminde idrak edildi.

Regaip Kandili nedeniyle Hayriye Camii'nde kandil programı düzenlendi. Akşam namazı sonrası başlayan programa vatandaşların yoğun katılımı vardı. Regaip Kandili'ni manevi bir hava içerisinde eda etmek isteyen vatandaşlar, camilere akın etti.

Düzenlenen programda  Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Vatandaşlar, edilen dualara icabet etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid-i Şerif ve duaların okunmasının ardından kılınan yatsı namazıyla sona erdi.