24.04.2017

NUR CAMİİ KONFERANS SALONUNDA KADINLARA YÖNELİK KONFERANS

Kırıkkale İl Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Nur Camii Konferans Salonunda Kadınlara Yönelik Konferans düzenledi. Sunuculuğunu Ayşe ER ELİAÇIK’ın yaptığı programda Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güldane GÜNDÜZÖZ’ün konuşmacı olarak katıldığı konferansa protokol eşleri, Kur’an Kursu öğretici ve öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferans, Hacı Abdullah İpekçi Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Beyza GÜVENTÜRK’ün Kuran tilavetiyle başladı. Açılış konuşması yapan İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, katılımcılara ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.

4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencilerinin gösterileri coşkuyla, ezbere okudukları sure ve dualar beğeni ile takip edildi. Hacı Abdullah İpekçi Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencileri de birbirlerinden güzel ilahiler seslendirdiler.

Programa konuşmacı olarak katılan Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Güldane GÜNDÜZÖZ konuşmasına kadınlar için bu tarz etkinliklerin olmasının çok güzel ve faydalı olduğunu, kadınların bu etkinliklere devam etmesi gerektiğini belirterek başladı. GÜNDÜZÖZ özetle şunları söyledi:

İslam ümmeti içerisinde önemli bir sorun olarak güven konusu karşımıza çıkıyor. Bu yüzden Diyanet İşleri Başkanlığı bu sene Kutlu Doğum Haftası konusunu Hz. Peygamber ve Güven Toplumu olarak belirlemiştir.

Hz. Peygamber güven toplumunu oluşturabilmek için çeşitli zamanlarda anlaşmalar yapmıştır. Medine’de bulunan Yahudilerle de yapılan anlaşmalar peygamberimizin güven toplumu oluşturma konusundaki

İslamiyet, selamet, emniyet dini olduğu halde maalesef ki dinimiz Avrupalılar tarafından terörle özdeşleştirilmek isteniyor.

Peygamberimize, peygamberliğinden önce kureyşliler Muhammed’ul Emin demişlerdir. Peygamberimiz bütün insanların güvenini kazanmış ve ashabına da güvenmiştir. Bu sayede İslamiyet dini yeryüzüne yayılmış ve güven toplumu ortaya çıkmıştır.

Programın sonunda Kırıkkale İl Merkezinde ve İl genelinde yapılan Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve öğreticilerine ödülleri verildi.