13.06.2017

DAİRE BAŞKANI ERDAL ATALAY KIRIKKALE’DE

Ramazan ayında sunulan vaaz ve irşat hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiş olan Ramazan Buluşmaları programında Diyanet İşleri Başkanlığı Müslüman Ülke ve Topluluklar Daire Başkanı Erdal ATALAY, Diyanet Uzman Yardımcısı Mustafa ÖLMEZ ve Hacı Bayram Camii Müezzin-Kayyımı M. Fevzi ÜNAL İrşat Programı kapsamında 8-10 Haziran 2017 tarihleri arasında ilimizde bulunmuşlardır.

İl Müftüsü Şahin YILDIRIM ve Müftü Yardımcısı Mustafa TURAN ile birlikte Kırıkkale Valisi M. İlker HAKTANKAÇMAZ’ı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü, Kırıkkale Belediye Başkanı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, Şehit Derneklerini ziyaret etmişlerdir. Ayrıca ilimizde halen inşaatı devam eden 200 yataklı Bölge Hafızlık Kur’an Kursunun çalışmaları hakkında incelemelerde bulunmuşlardır. İlimiz merkezindeki yatılı Kur’an Kursları ve Nuran Altaş İmam-Hatip Ortaokulu da ziyaret edilmiştir.

İrşat faaliyetleri çerçevesinde ilimiz Nur Camii, Nokta Camii, Şehit Cengiz Topel Camii, Gürler Camii ve ilçelerde Yahşihan Merkez Camiinde teravih namazı öncesi vaaz verilmiş, sahura kadar halkla buluşarak sohbet yapılmıştır.

Bahşılı ilçesinde de Hüseyin Onbaşı Camiinde vaazlar yapılmıştır. Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi ailelerine verilen ve Nuran Altaş İmam-Hatip Ortaokulunun verdiği iftar programlarına katılmışlardır.