17.07.2017

Kırıkkale’de Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü ve Nöbeti

15 Temmuz 2016 menfur darbe girişimi yıldönümünde Kırıkkaleliler Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda toplandılar. Düzenlenen programda Valimiz Sayın Dr.M.İlker Haktankaçmaz, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğg.Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ekrem Yıldız, Vali Yardımcıları Osman Akbaş, Adnan Kayık, Dr.Ayhan Özkan, Sait Özkılınç, İl Jandarma Komutan Vekili J.Yrb. Ahmet Güneş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ve İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte kol kola girerek kortej eşliğinde, önlerinde mehteran takımıyla yaklaşık üç kilometre yürüyüş ve ardından Meydanda program icra edildi.

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında başlayan yürüyüşün tamamlanmasının ardından burada mehteran takımı gösteri yaptı. Nur Camii İmam-Hatibi Murathan ÖNDER’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin arkasından İl Müftüsü Şahin Yıldırım da dua etti.

Yoğun yağış altında devam eden programda konuşan Vali Haktankaçmaz, o kara gecede bu meydanda toplanan Kırıkkaleli hemşerilerimizin gözündeki öfke selini, yüreklerinden taşan duygu selini bugünkü gibi hatırladığını belirtti.

Saat 00.13’ü gösterdiğinde ülkemizde olduğu gibi Kırıkkale’deki tüm camilerin minarelerinden sala sesleri yükseldi. Ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşması led ekrandan canlı olarak izlendi.

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda kurulan platform ve led ekrandan ülkemizin dört bir tarafında yapılan etkinliklerde takip edilirken, Kırıkkale Belediyesi tarafından vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kırıkkale’de büyük bir coşku ile devam eden program sabah namazına kadar devam etti.