09.08.2017

NUR CAMİİ’NDE CAMİ-ÇOCUK BULUŞMASI PROGRAMI

Yaz Kur’an Kurslarında sona doğru yaklaşırken Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Nur Camii’nde “Cami-Çocuk Buluşması” konulu bir program düzenlendi. Kırıkkale Valisi M. İlker HAKTANKAÇMAZ’ın da katıldığı programa kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Yaz Kur’an Kursunda görev alan din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri katıldı.

Program Geylani Yatılı Hafızlık Kuran Kursu Öğrencisi Ömer BOZKIR tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve meali ile başladı.

İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, camilerin İslam medeniyetinin şekillenmesinde temel yapı taşı olduğu ve sosyal ve kültürel hayatın merkezinde yer aldığı konusundaki açılış konuşmasından sonra Kırıkkale Valisi M. İlker HAKTANKAÇMAZ programın anlam ve önemi konusunda çocuklara hitap etti.

Programda çeşitli alanlarda düzenlenen etkinliklerde Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri görev aldılar:

Şehit Cengiz TOPEL Camii Yaz Kuran Kursu öğrencilerimizden Semih ÖZÇAM Kâinatı sevgiyle yaratan ve sevgilerin en yücesi olan “Allah Sevgisinin Hayatımızdaki Yeri” konulu vaaz verdi.

Nur Camii Yaz Kuran Kursu öğrencilerimizden Emin Mete ÜNLÜOĞLU minberden tüm insanlığa en güzel örnek olan ve sevgiyi yaşayarak bizlere öğreten Sevgili Peygamberimizi sevmek konulu hutbe okudu.

Şehit İbrahim ÜLGER Camii Yaz Kuran Kursu öğrencilerinden Saliha Gizem AYDOĞDU “Daha Kuran Ne Desin”, Fatma İrem GÜZEL “Efendim” şiirlerini okudular.

Hacılar Kasabası Kız Kuran Kursu öğrencilerinden Sıla Nur GÜNDOĞDU Arif Nihat Asya’nın DUA Şiirini okudu. Ayrıca aynı Kur’an kursu öğrencilerinden oluşturulan koro tarafından ilahi dinletisi sunuldu, etkinlikler arası geçişlerde aynı koro tarafından salat-ü selam okundu.

Program koordinatörü Din Hizmetleri Uzmanı Turgay DOĞAN, Kırıkkale İlinin dini, tarihi ve kültürel unsurları konusunda katılımcılara sunum yaptı.

Beyin fırtınası bölümünde 5 Çalılıöz Kur’an Kursu öğrencisine yer verilmiştir. Her öğrenciye daha önce belirlenen ayetlerden ne anladıkları sorulmuş ve hadisler ışığında ne anladıklarını davetlilere sundular.

Dini kavramların sessiz anlatımı Yeni Sanayi Kız Kur’an Kursu öğrencileri tarafından yapılmıştır. Sunucu tarafından belirlenen dini kavramlar sessiz anlatımla seyirciye soruldu, anlatımı bilen seyirciye Peygamberimizin Hayatı kitabı hediye edildi.

Programın son bölümünde yaz Kur’an kursu öğrencileri arası Dini Bilgiler Yarışmasına geçildi. 5 kurs grup halinde yarıştı, yaz kursları ders kitabı ve Diyanet Çocuk Dergisi Bilgi Kartlarından toplamda 12 soru soruldu ve yarışmaya katılan tüm öğrenciler ödüllendirildi.

Yeşiltepe Yaz Kur’an Kursu Öğrencisi Berat CEYLAN tarafından yapılan dua ile program tamamlandı.