10.08.2017

HACI KAFİLESİ DUALARLA KUTSAL BELDELERE UĞURLANDILAR

09.08.2017 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonu ile Kırıkkale’mizden Ankara 11. Kafile olarak kutsal beldelere giden Hacı adayları, 15 Temmuz Cumhuriyet Meydanından coşkulu bir kalabalık ve dualarla uğurlandılar. Din görevlileriyle birlikte toplam 287 kişilik hacı kafilesi için düzenlenen uğurlama programında İl Müftüsü Şahin YILDIRIM duygulu bir konuşma yaptı.  İl Müftüsü yaptığı konuşmada hacı adaylarına özetle şu mesajları verdi: Hac ve Umre, insan hayatında birçok maddi ve manevi açıdan değişim dönüşüm gerçekleştirerek Yüce Allah’ın rızasına kavuşturan önemli bir yolculuktur. Ülkemiz, milletimiz, şehitlerimiz, birlik-beraberliğimiz, kardeşliğimiz, aileniz ve devletimizin bekası için çokça dua ediniz. Azıkların en hayırlısı olan takva azığı edininiz. Kıblegâhımız Kâbe’de Allah’ın beytini tavaf ederken Hz.İbrahim (a.s)’ın ve Sevgili Peygamberimizin hatıratlarına şahitlik ederken tefekkür ve tezekkür ediniz. Medine’de Sevgili Peygamberimizi ziyaret ederken bizden selam götürünüz. Rabbim kamilen hac menasikini ifa etmeyi, haccı mebrur umresi makbul olmuş bir şekilde, ülkemize salimen ve ğanimen dönmeyi hepinize nasip eylesin.

Uğurlama programında Nur Camii İmam-Hatibi Murathan ÖNDER ve Çarşı Camii Müezzin-Kayyımı Mehmet SULUKAN okudukları ilahilerle hacı adaylarına duygu dolu anlar yaşattılar. Program İl Müftü Yardımcısı Mustafa TURAN'ın yaptığı dua ile sona erdi.