06.10.2017

Nur Camiinde Cami-Engelli Buluşması Tertip Edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı talimatıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinleri kapsamında Nur Camii’nde Cami-Engelli buluşması tertip edildi.

Programa Görme Engelliler Derneği, Tüm Engelliler Derneği Yönetici ve üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Saat 14.30’da Nur Camii Müezzin-Kayyımı Faruk Şimşek’in Kur’an tilavetiyle başlayan program İl Müftüsü Şahin Yıldırım’ın konuşması ile devam etti. İl Müftüsü Yıldırım konuşmasında İslam’ın engellilere verdiği önemi görme engelli sahabe Abdullah bin Ümmi Mektum örneği ile açıkladı. Müftülük olarak da engellilere karşı kapıların açık olduğunu ifade etti.

Programın sonunda katılımcılara Vatan için Can Verenler Derneği tarafından aşure ikram edildi. Ayrıca İl Müftülüğü tarafından dernek üyelerine kitap hediye edildi.