30.11.2017

NUR CAMİİNDE MEVLİD KANDİLİ PROGRAMI

Peygamber Efendimizin Hicri doğum gecesi olan mevlid kandili dolayısıyla Nur Camii’nde Mevlid-i Nebi Özel Program icra edildi.

Akşam namazından sonra başlayan program Nur Camii ve Çarşı Camii görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i şerifleriyle başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitimi Daire Başkanı Dr. Fatih KURT’un yaptığı vaaz ile devam etti. Dr. Fatih KURT vaazında Peygamber a.s.v’ın hayatından günümüze taşımamız gereken temel vasıfları emanet, adalet, sabır, tevazu ve nezaket, îsar, kin tutmadan affı kuşanarak kardeşçe yaşamak başlıkları altında cemaate aktardı.

Dr. Fatih KURT vaazının sonunda özellikle bir konuya dikkat çekti ve bu konunun bu mübarek gecede düşünülmesini istirham etti: “Aldatan bizden değildir”;

Mevlid kandili programı yatsı namazından sonra yapılan tesbihat ve dua ile sona erdi. Namazdan sonra Türkiye Diyanet Vakfı tarafından cemaate kandil simidi ve lokum ikram edildi.