26.12.2017

ŞEHİT ALİ TONGA KIZ MESLEK LİSESİNDE KONFERANS

İl Müftüsü Şahin YILDIRIM Şehit Ali Tonga Kız Meslek Lisesinde Hz. Peygamber’in Örnekliği konulu konferans verdi. Konferansa Okul Müdürü Hatice ÖZDEMİR, Müdür Yardımcısı Hüseyin ÖZTÜRK Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Tülin ERTEN ve okul öğrencileri katıldı.

Sunuculuğunu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Tülin ERTEN’in yaptığı program Azaboğlu Camii Müezzin-Kayyımı aynı zamanda okulda ücretli öğretmenlik yapan Hüseyin KAYA’nın Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından okul öğrencilerinden Kader GÜRBÜZ’ün seslendirdiği “40 Yaşındasın” isimli şiiri salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Ardından konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, konuşmasında özetle şunları ifade etti:

İnsan ayetin ifadesiyle ahsen-i takvim üzere yaratılmıştır. Bunun neticesi olarak iradesini yaratılış amacına uygun bir şekilde kullandığında en büyük meleklerin de ulaşamadığı makamlara çıkabilmektedir. Peygamberimizin miraçta Cebrail a.s’ın çıkamadığı makama çıkması gibi. Fakat iradesini yaratılışa uygun bir şekilde kullanmadığı takdirde yine ayetin ifadesiyle esfel-i safiline, yani aşağıların aşağısı bir makama da düşebilir.

Dağların, yedi göğün yüklenmekten kaçındığı bir emanet insana yüklenmiştir. İnsanın görevi bu emaneti hakkıyla îfa etmek ve emaneti sahibine teslim etmektir.

Peygamberimiz bizlere Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı miras olarak bırakmıştır. Bize düşen ise hem aile hayatımızda, hem okul hayatımızda Kur’an’a uymak. Örneğim Lokman a.s’ın şu öğütlerini yerine getirmek insani görevlerimizdendir:

Oğlum (ey oğul!) Allah'a ortak koşma. Muhakkak ki şirk pek büyük bir zulümdür.

Allah her yaptığını ortaya çıkarır

"Oğlum, eğer yaptığın iş hardal tanesi kadar bile olsa ve bir taş içine girse, Allah onu ortaya çıkarır. Muhakkak ki, Allah en gizli işleri bütün inceliğiyle bilir, O her şeyden hakkıyla haberdardır.

Namazını dos doğru kıl

"Oğlum, namazını dos doğru kıl. İyiliği tavsiye et, kötülükten sakındır. Başına gelene sabret. Şüphesiz ki bunlar uğrunda azim ve sebat edilmeye değer işlerdendir.

Kasılarak yürüme, yavaş konuş

"Gururlanıp insanlardan yüzünü çevirme. Yeryüzünde kasılarak yürüme. Çünkü Allah büyüklük taslayan ve övünenleri sevmez.

"Yürüyüşünde mutedil ol. Sesini alçalt. Seslerin en çirkini, şüphesiz ki, eşeklerin sesidir."

Konferanstan sonra Mevlid-i Nebi haftasında düzenlenen yarışmalarda ödül kazananlara ödülleri yine İl Müftüsü Şahin YILDIRIM tarafından takdim edildi ve Program okul öğrencilerinden Elif PAMAK'un okuduğu ilahi ve Dinim İslam Temel Bilgiler kitap dağıtımı ile  sonra erdi.