04.06.2018

NUR CAMİİNDE ETKİLİ HUTBE SUNUMU BÖLGE YARIŞMASI İCRA EDİLDİ

2018 Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle tertip edilen Etkili Hutbe Sunumu Bölge Yarışması öğle namazından sonra Nur Camii’nde icra edildi. Yarışmanın jüri üyeliği Diyanet İşleri Başkanlığı Malzeme Yönetimi ve Satınalma Daire Başkanı Nazif Fethi YALÇINKAYA’nın başkanlığında oluşturulan bir heyet tarafından yapıldı.

Yarışmadan önce konuşma yapan Malzeme Yönetimi ve Satınalma Daire Başkanı Nazif Fethi YALÇINKAYA, etkili hutbe sunumu yarışmasının önemine değindi. Yarışmacılara başarılar diledi ve  yarışma sonucunu belirleyen farkın da ayrıntıda olacağını sözlerine ekledi.

Yarışmaya Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Kırıkkale, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak illerinden il birincisi 10 yarışmacı katıldı. Her birine ayrı hutbe verilerek 15 dakika hazırlanma süresi verilen yarışmacılar kura ile belirlenen sıraya göre hutbe sunumlarını gerçekleştirdiler.

Hutbe sunumlarından sonra değerlendirme için verilen arada Ankara Kocatepe Camii Müezzin-Kayyımı Hasan TURALIOĞLU ve Kırıkkale Hz Ali Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Öğreticisi Abdulvehhab Arif ŞAHİN tarafından Kur’an ziyafeti verildi.

Yarışma sonucunda Eskişehir’den yarışmaya katılan Halim ÖZDEMİR birinci oldu ve Bursa’da yapılacak olan final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Programın sonunda tüm yarışmacılara kitap seti ve birer adet çeyrek altın hediye edildi.