03.10.2019

Ortaokul ve Lise Öğrencileri Konferans için Nur Camii Konferans Salonunu doldurdular

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik konferans verildi. Konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa BÜLBÜL katıldı.  Dinleyici olarak da Ortaokul ve Lise öğrencileri ile öğretmenleri katıldı.

Fatih Camii İmam Hatibi İsmail YİĞİTEL’in Kur’an tilavetiyle başlayan programda Açılış konuşması ile öğrencilere hitap eden İl Müftüsü Şahin YILDIRIM öğrencilerin içinde bulunduğu zamanın kıymetini iyi bilmelerini tavsiye etti. Bu günlerin tekrar yaşanma ihtimalinin olmadığını öğrencilere hatırlattı.

Konuşmasını yapmak üzere davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa BÜLBÜL öğrencilerle karşılıklı sohbet etti. İlerde olmak istedikleri meslek ve kaçıncı sınıfa gittiklerini seçenekler söyleyip parmak kaldırmalarını isteyerek öğrendi. Peygamber (a.s.m) zamanında Allah’ın Rasulüne en büyük destek salondaki öğrencilerle aynı yaşlarda olan sahabelerden olduğunu, dolayısıyla kendilerini küçük görmemelerini ve bir hedeflerinin olmaları gerektiğini, hedef varsa inanç ile hedeflerini başarabileceklerini söyledi.

Konferans programını yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve ikramlarla sona erdi.