04.10.2019

Camiler Haftası Programları Halka ve Din Görevlilerine Yönelik Konferans ile devam etti

Nur Camii Konferans Salonunda Aile Eğitiminde Cami ve Din Görevlisinin Rolü konulu konferans düzenlendi. Konferans programına sunucu olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi BİRCAN, dinleyici olarak da Milli Eğitim Müdürü Yusuf TÜFEKÇİ, İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ile müftülük personeli katıldı.

Program Nur Camii İmam-Hatibi Murathan ÖNDER’in Kur’an tilaveti ile başladı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan 2019 Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sinevizyon gösterisi sunuldu.

İl Müftüsü Şahin YILDIRIM açılış konuşmasında camilerin kayıtsız şartsız her yaşta ve her grupta insanların girerek yaratıcısı ile sohbet ettikleri, huzur ve sükun buldukları yerler olduğunu, cami görevlilerinin de görevlerinin ulvi olduğunu ve özveri gerektiren görevlerinin bulunduğu hatırlatarak sabahın erken saatlerinden geceye kadar fedakarlık ile görev yaptıklarını ve toplumun her kesimine yönelik hizmet ettiklerini söyledi ve bu zor görevde kendilerine başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi BİRCAN, konferansında başkanlığımızın Camiler ve Din Görevlileri haftasında toplumun ihtiyacına göre temalar, konular belirlediğini ve bu sene de cami ve hayat olarak belirlendiğini ifade ederek konferansında özetle şu bilgilere yer verdi.

Cami ve hayat denildiğinde aklımıza namaz öncesi, namaz ve namaz sonrası bir zaman olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu da namaza hazırlık, namaz ve dua olduğu anlaşılır.

İp kuyuya ulaşmıyorsa, bu kuyunun derinliğinden değil, ipin kısalığındandır. Dolayısıyla camiye kimse gelmiyor demek yerine her kişi kendisinin bir hedefinin olup olmadığını sorgulamalıdır.

Her ne kadar Paygamber a.s.m yeryüzü mü’mine mescittir demiş olsa da Medineye hicret ettiğinde bizzat kendisi de çalışarak bir tarafında ilim meclisi suffe diğer tarafında hurma pazarı bulunan Mescidi Nebeviyi inşa etmesi Müslümanlar için farklı fonksiyonları icra edebilen mescitlerin ne derece önemli olduğunu bizlere göstermektedir ki Peygamberimizin örnek hayatının dünyevi işlerden bağımsız olmadığını bizlere göstermektedir.

Konferans sunumundan sonra yarışmalarda dereceye girenlere, lisans eğitimini ve hizmette 30 yılını tamamlayanlara ödüllerinin takdimi ile sona erdi.