28.09.2019

Bayraktepe Camii Temeli Dualar Eşliğinde Atıldı

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlı Bayraktepe Mahallesi’ne yapılacak olan Bayraktepe Camii’nin temeli dualar eşliğinde atıldı.

“Cami arsasının toplam alanı 8 bin 640 m2 olup oturum alanı yaklaşık bin m2 olacak. Zemin, giriş ve mahfil katı olmak üzere toplamda 3 kat olan caminin ayrıca zemin katında taziye evi, konferans salonu ve lavabolar bulunacak. Bin 100 kişinin aynı anda namaz kılabileceği caminin, cenaze namazı için bin 200 m2 açık alanı bulunacak. 10’ar kişilik çift asansörü ve 60 araçlık otoparkı bulunan cami vatandaşa eksiksiz bir hizmet sunmayı planlıyor.

Temel atma törenine Vali Yunus Sezer, Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz , İl Müftü Yardımcısı  Turan Arslanoğlu ,İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen,Ankara Millet Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Millet Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci'nin Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan program Bayraktepe Camii Dernek Başkanı Aşır Özbek'in yaptığı  konuşmayla devam etti.

Vali Yunus Sezer; “Yapılacak olan caminin herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”Bu alanda camimiz yoktu. Bu alanı cami için hazırlayan, bu mekanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Yılmaz’da hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ise, Podium AVM bölgesinde cami eksikliğinin giderilmesi anlamında çok iyi olduğunu ifade etti. Türkyılmaz, Kırıkkale ve Yahşihan halkına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Program dualar eşliğinde devam etti.

İlçe müftüsü Muharrem Evirgen duasında '' Nasıl ki alemlere rahmet Peygamber (sav) Efendimiz Yesrib'i Mescidi Nebevi ile Medine-i Münevvere'ye çevirdiği gibi burada ibadet edilecek ve gönüllerin aydınlanacağı bu mekanın biran önce tamamlanması için bizlere yardım et.Camilerimiz,minarelerimiz tevhidin simgesi olmaktan ve vatanımızın tapusu olmaktan asla birgün bile çıkmasın;temelini attığımız bu camiye yardım edenlerinve edeceklerin her türlü çabalarını sadaka-i cariye olarak kabul eyle Allah'ım'' diye dua etti.

Duanın ardından Vali Yunus Sezer, Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, İl Müftü Yardımcısı  Turan Arslanoğlu, İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen inşaat temelinin ilk harcını birlikte döktüler.