04.10.2019

Yahşihan'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Yahşihan İlçe Müftülüğümüz tarafınca düzenlenen Camiler Ve Din Görevlileri etkinlikleri kapsamında ^^Cami ve Hayat^^ temasıyla bir dizi program gerçekleşti.

İlk olarak Yahşihan Merkez Camisinde cami cemaatine yönelik konuşmacı olarak davet edilen Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr Davut ŞAHİN; "Hayatımızı inşa eden camilerimiz" konulu konferans verdi.

Öğle namazı sonrası Yahşihan Merkez Kız Kuran Kursunda Din görevlileri ve Kuran Kursu öğreticileri ile bir araya gelen Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr Davut ŞAHİN Din görevlisi olmanın önemi hakkında bilgiler verdi.Program sonunda Yahşihan İlçe Müftümüz Sayın Muharrem EVİRGEN "Doç.Dr Davut ŞAHİN' e katılımlarından dolayı teşekkür etti. Din görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayarak hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Cami merkezli bir hayat için el birliği ile gereken çalışmaları yapmamız husunda Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun" dedi. program sonunda ikramlarda bulunuldu.

Hatim Okunması

İlçe genelindeki tüm camilerimiz ve Kur'an Kurslarımızda halk,din görevlileri ve Kur'an Kursu öğreticilerinin katılımlarıyla hatim kampnayası düzenlenerek tüm görevlilerimiz en az 1'er hatim okudular.

Kur'an Ziyafeti

04 Ekim 2019 cuma günü cuma namazından önce İlçe genelindeki tüm Kur'an Kurslarında ve Camilerimizde geçmişten günümüze camilerimizde din hizmetinde bulunmuş hademe-i hayrat ile cami ve Kur'an Kursu inşa ettiren, inşasına katkı veren , bakım,onarım,çevre tanzimi ve temizlik faaliyetlerine katkı sağlayan hayır sahipleri ve cami cemaatinden vefat edenlerin ruhlarına ithafen Kur'an ziyafeti programları icra edildi.

Ortaokul  ve Liselerde Konferans

Yahşihan Müftüsü Muharrem EVİRGEN,İlçe Vaizleri Gülhan ESER ve Uğur ÖZTÜRK Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle Yahşihan'daki Orta Okullar ve Liselerde öğrencilere yönelik bir dizi program icra ettiler. Öğrencilerle bir araya gelen Sayın EVİRGEN  öğrencilerimize kendilerini  dine adamış Din görevlilerimiz ve camilerimiz hakkında bilgiler vererek, Din Görevlisi olmanın değerini ve önemini belirtti.