22.04.2019

BERAT KANDİLİ PROGRAMI

İlçemiz Merkez Ulu Camiinde ve Müftülüğümüze bağlı tüm camilerde Berat Kandili programı gerçekleştirildi.

İlçe Müftümüz Cihan EKER gecenin anlam ve öneminde binaen yapmış olduğu vaazında "Günahlardan kurtuluş, affedilme ve temizlenme anlamına gelen Berat, hatalardan, suçlardan ve kötü işlerden uzak durup günahlarımızdan tevbe etme şuurunu bizlere kazandırır.

Berat Kandili, kulluk şuuru bilinciyle kişiye bir kez daha nelerden uzak durması gerektiğini hatırlatır. Bu mübarek gece ruhumuza ağır gelen her türlü kederlerden ve sıkıntılardan, maneviyatımızı körelten sözlerden, günahlardan, tutum ve davranışlardan “berat etmek” isteyen inanan kalpler için ne güzel bir fırsattır.

Berat Kandili, Manevi yolculuğumuzdaki değişim ve dönüşüm için, heyecanla beklediğimiz Mübarek Ramazan ayına hazırlanmamızı sağlayan kutlu bir gecedir.

Berat gecesini, Allah’ın rahmetinden ümidimizi kesmeden, günahlarımızın bağışlanacağı umuduyla, “Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir “ müjdesi doğrultusunda idrak etmeye çalışmalıyız. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’in; “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum...”  şeklindeki niyazını dilimizden düşürmeyerek, Mevla’nın rızasını kazanma gayreti içerisinde olarak geçirmeliyiz." ifadeleriyle cami cemaatine seslendi.