27.05.2020

Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor.

29 Mayıs 2020 Cuma Günü itibariyle camilerimizde cemaatle namaz kılınabilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı genelgesiyle aşağıdaki kurallar belirlenmiştir.

1-    Cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca Öğle, İkindi ve Cuma Namazları kılınacaktır. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacaktır.

2-    Sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alan vatandaşlarımız ile hastalık belirtileri taşıyanların evlerinde kalmaları Cuma ve vakit namazlarına iştirak etmemeleri gerekmektedir.

3-    Cemaatle kılınacak namazlar veya münferiden kılınacak tüm namazlar için vatandaşlarımızın sağlığı açısından maske kullanmaları gerekmektedir.

4-    Camilerin abdesthane şadırvan ve tuvaletleri kapalı tutulacaktır. Abdest vb. ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde giderilerek camiye gelmeleri gerekmektedir.

5-     Namaz kılınması esnasında her yönden 1 metre mesafe olacak şekilde şahsi seccadelerinin üzerinde kılacaklardır. Namaz kılınacak tüm alanlarda koli, hasır, karton vb. malzemeler kullanılamayacağından, cami ve mescitlere gelecek kişilerin yanlarında şahsi seccadelerini getirmeleri gerekmektedir.

6-    Camilerde vaaz yapılmayacak olup Cuma Namazı vaktinde camiler kapalı tutulacaktır.

7-    Namaz sonrası musafaha, kucaklaşma kesinlikle yapılmayacaktır, ikram, yemek vb. hususların yapılmasına izin verilmeyecektir.