06.10.2023

Delice'de "Mevlid-i Nebi" Coşkusu Yaşandı

Delice İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Murat PEÇE'nin konuşmacı olarak katıldığı programa İlçe Müftüsü Nizamettin BAYRAKCI, İlçe Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, İlçe Müftüleri, Kur'an Kursu Öğreticileri, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kırıkkale Nur Camii İmam-Hatibi Murathan ÖNDER'in Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası açılış konuşmasında İlçe Müftüsü Nizamettin BAYRAKCI programa katılan davetlilerin ve tüm din görevlilerinin hem Mevlid-i Nebi hem de Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2023 yılı Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yayınladığı "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu sinevizyon gösterisi yapıldı.

Akabinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Murat PEÇE "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans verdi.

Program sonunda Dr. Murat PEÇE'ye İlçe Kaymakamımız Mustafa BABACAN, Nur Camii İmam-Hatibi Murathan ÖNDER'e İlçe Belediye Başkanımız Turgut ÖZDEM, Kocabaş Köyü Camii tadilat ve onarımında emeği geçen Kocabaş Köyü Muhtarı Kemal TOGAN'a ilçe müftümüz Nizamettin BAYRAKCI tarafından plaket takdim edildi. Sonrasında katılımcılara haftanın “Hz. Peygamber, cami ve irşad” tema kitabı ve ikramlar dağıtılarak sona erdi.