28.02.2024

RAMAZAN AYI ÖNCESİ KIRIKKALE İL MÜFTÜLÜĞÜ KONFERANS SALONUNDA ZEKAT BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla “Zekat bilgilendirme” toplantısı yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Yunus Akkaya konuşmacı olarak katıldığı programa müftümüz Erol Kılıç ile birlikte ilçemizde görev yapan din görevlisi personel de katıldı.
 Yunus Akkaya konuşmasında şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak yeryüzünün ihtiyaç duyulan her yerinde, dil, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin insanlara yardım elini uzatmakta, ayni yardımlardan nakdi desteklere, eğitimden sosyal hizmetlere ve gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapmakta, Müslüman azınlıkların, işgallere, savaşlara ve afetlere maruz kalanların, yetimlerin, yoksulların, çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına koşmaktayız. Ülkemizde 1003 şube, yurt dışında ise 149 ülkede faaliyet göstermekteyiz. Amaç ve gayemiz yeryüzünde iyiliğin egemen olması için insanlara ve bu yolda çaba sarf eden kurumlara maddi ve manevi destek olmaktır. Hedefimiz ise ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olmaktır.”