30.07.2020

Manevi danışman Müracaatları Hakkında (Personele Yönelik)

MANEVİ DANIŞMAN GÖREVLENDİRMELERİ

BAŞVURU İLE İLGİLİ HUSUSLAR

1. Başvurular, Başkanlıkça belirlenen DHYS’ye giriş tarihi dikkate alınarak ilan edildikten sonra, 14 Ağustos 2020 tarihine kadar il müftülükleri tarafından ek-2 başvuru formu doldurulmak suretiyle alınacaktır.

2. Gerekli değerlendirmeler müftülüklerce yapıldıktan sonra 19 Ağustos 2020 Salı günü mesai bitimine kadar DHYS’de açılan ilgili linke il DHYS sorumlusu tarafından girilecektir. İlgili tarih dışında sistem kapalı olacaktır.

3. Söz konusu görevlendirmeler DHYS’ye girildikten sonra yapılan değişiklik talepleri dikkate alınmayacaktır.

4. Başta din hizmetleri uzmanları olmak üzere; vaiz, Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım ve öğretmen unvanlarında çalışan bütün personel müracaat edebilecektir.

5. 4/B sözleşmeli personelin, fahri çalışanların, halen yurtdışında görevli olanların, yurtdışı din görevlisi sınavına girerek başarılı olanların ya da benzer durumları bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

6. Büyükşehir statüsündeki illerin metropol ilçeleri hariç görev yaptığı ilçe dışında hiçbir personel görevlendirilmeyecektir.

7. Görev almak isteyen personelin, dini yükseköğrenim mezunu veya farklı alan örgün lisans mezunu olmaları asgari yeterlilik şartıdır. Farklı alandan açık öğretim ön lisans/lisans başvuruları kabul edilmeyecektir. Manevi danışmanlık ve rehberlikle ilgili özel eğitim almış, bir sertifika programı bitirmiş ve lisansüstü bir programdan mezun olmuş ya da halen devam etmekte olanların bu durumları değerlendirme sürecinde göz önünde bulundurulacaktır.

Müracaatlarla ilgili detaylı bilgi İl Müftülüğünden alınabilecektir.