29.06.2022

2022 Yılı Yaz Kur'an Kursu Geçici Öğretici Alım Sınav Duyurusu

İlimiz Merkez ve İlçe Müftülüklerimize bağlı Kur'an kurslarında sadece 2022 yılı yaz döneminde görevlendirilmek üzere açılan mülakat sınavına müracaat edenlerin sayısının yetersiz olması halinde 2020 yılı KPSS DHBT sınavından 50 ve üzeri puana sahip kişiler de ihtiyaç durumuna göre görevlendirilebilecek olup şartları tutanların 01/07/2022 Cuma günü mesai bitimine kadar İl Müftülüğümüz Eğitim Hizmetleri bürosuna müracaat etmeleri rica olunur.

A- DEĞERLENDİRMEYE KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR :

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun Değişik 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak.

2. En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak.

3. 2020 Yılı KPSS (DHBT) sınavından 50 ve üzeri puan almış olmak.

4. Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

5. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5'inci maddesinin (b) bendindeki "Ortak Nitelik" şartını taşımak.

6. 04- 06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için, çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili resmi diploma veya çeşitli kurum ve kuruluşlardan 19/01/2017 tarihinden önce 04-06 yaş grubuna yönelik olarak alınan sertifikalar hariç olmak üzere, daha sonrası için Milli Eğitim Bakanlığınca (Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü) düzenlenen "Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kurs Programı" (380 Saat) bitirme belgesini almış olma şartı aranacaktır.

7. Kadın olmak

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER :

1. Başvuru Dilekçesi.

2. T.C. Kimlik No'lu Nüfus Cüzdan Fotokopisi (aslı ile birlikte getirilecektir)

3. KPSS'ye başvururken beyan ettiği öğrenim durumlarını gösterir Mezuniyet Belgesi (Diploma fotokopisi aslı ile birlikte getirilecektir)

4. 2020 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi.

5. Adli Sicil Kaydı (Kamu için)

6. Hafızlık Belgesi (Varsa aslı ile birlikte getirilecektir)

7. 04-06 Yaş Sertifikası (Varsa aslı ile birlikte getirilecektir)

ÖNEMLİ NOT ; 1- Görev öncesi – sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da beyanda bulunduğu tespit edilenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı sonradan tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacağı gibi, görevlendirmeleri yapılsa dahi görevleriyle ilişkileri kesilecek ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

2- Yapılacak BAŞVURU ve görevlendirmeler 2022 yılı Yaz Kur'an Kurslarında geçerli olacaktır.

3- Duyuruda bulunmayan hususlarla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili kanun, yönetmelik ve yönerge hükümleri uygulanacaktır.

4- Hali hazırda geçici öğretici olarak görev yapanlar Başvuruda BULUNMAYACAKTIR.