23.11.2018

Üniversiteli Öğrencilerden Ortaokul-Liseli Öğrencilere Panel Düzenlendi

Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle Nur Camii Konferans Salonunda Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi son sınıf öğrencilerinin panelist olarak katıldığı panel programı icra edildi. Programa İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, Müftü Yardımcısı Ertuğrul GÖRGÜLÜ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Dursun KARAKUŞ, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ortaokul ve lise öğrencileri ile öğretmenleri katıldı.

Nur Camii Müezzin-Kayyımı Yakup ÖNEY’in Kur’an tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Şahin YILDIRIM yaptığı konuşmada peygamber a.s.m’a tabi olanların çoğunlukta gençlerden oluştuğunu, İslamiyet’in yayılmasında gençlerin son derece önemli bir yer teşkil ettiğini, Peygamber Efendimiz’in gençlere değer ve büyük sorumluluklar verdiğini söyleyerek Kırıkkale İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü faaliyetlerine hakkında verdiği bilgiler ile konuşmasını sonlandırdı.

Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi son sınıf öğrencilerinden İlhan AKTEPE tarafından seslendirilen ilahilerden sonra yine kendisinin moderatör olarak görev aldığı panel programına geçildi. İslami İlimler Fakültesi öğrencilerinden Semanur AKÇAY ve Havva ALNIAÇIK ise Mevlidi Nebi haftasının teması olan Peygamberimiz ve Gençlik konusunda ortaokul ve lise öğrencilerini bilgilendirdiler.

Panelin arkasından Ortaokul ve Lise öğrencileri arası yapılan şiir okuma yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programın sonunda panelde görev alan üniversiteli öğrencilere İl Müftüsü Şahin YILDIRIM tarafından buket, teşekkür belgesi ve gül takdim edildi ve programa öğrencilere yapılan ikramlar ile sona erdi.