16.01.2019

Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu İlimizde Yürütülen Hizmetleri Yerinde İnceledi

15 Ocak 2019 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar BEKİROĞLU ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Özcan GÖKÇEBAY ilimiz müftülüğü tarafından yürütülmekte olan bazı proje ve çalışmaları yerinde görmek üzere ilimizi ziyarette bulundular. Bu çerçevede Sayın Valimizi ziyaret ettikten sonra Ocak ayı mutat personel toplantısına katılan Sayın Genel Müdürümüz din görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle yürütülen hizmetlerden bahsederek özellikle Yurtdışı - Yurtiçi ve Üniversite Camileri ile ilgili bir sunum yaptılar. Akabinde 2018 yılı Ramazan ayında ilimizde hatimle teravih namazı kıldıran personele Sayın Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ imzalı teşekkür içerikli belge takdiminde bulundular. Ayrıca ilimizde altı yıl İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa TURAN hocamıza yaptığı hizmetler anısına Müftülüğümüz tarafından hazırlanan plaketi verdiler. Mustafa TURAN da görevlilere hitaben duygu yüklü bir veda konuşması yaparak helallik dilediler.

Toplantı sonrasında Genel Müdürümüz Sayın BEKİROĞLU Yahşihan İlçesinde Üniversite ve Yurtlar Camii ve Külliyesinin inşa edileceği alanda, inşaatı devam eden Osmangazi Bölge Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu, Kazım Karabekir Camii ile Nokta Camii müştemilatında bulunan ve son tadilatları devam eden Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulundular.

Devam eden ve planlama aşamasında olan projeler ile diğer Müftülük çalışmaları hakkında İl Müftümüz Şahin YILDIRIM’dan bilgi alan Genel Müdürümüz yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyetini ifade ederek Kırıkkale’deki din hizmetleri alanındaki yürütülen faaliyetlere imkanlar dahilinde Başkanlık olarak her zaman katkı vermeye devam edeceklerini belirttiler.