14.03.2019

Milletin Sesi Mehmet Akif ve Çanakkale Şehitleri Konulu Konferans

Nur Camii Konferans Salonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN'in konuşmacı olarak katıldığı Milletin Sesi Mehmet Akif ve Çanakkale Şehitleri konulu konferans programına Din Görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri dinleyici olarak katıldı.

Kurşunların havada çarpıştığı bir mücadele

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Yahşihan Erenler Camii İmam-Hatibi Berat GÜRSOY’un okuduğu Kur’an tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, konuşmasında Çanakkale savaşlarının çok konularda eşine rastlanmaz niteliğe sahip olduğunu, hatta havada kurşunların çarpışmasına sahne olan, ecdadımızın Allah yolunda, vatan için yerin altını üstüne tercih ettiği bir mücadeledir.  Bu manaları yaşamak, tazelemek ve diğer kesimlere aktarmak için bu programları düzenliyoruz sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Çanakkale manası imanlı kalplerde devam ediyor

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN konuşmasına şehitlerimiz için rahmet ve mağfiret duası ile başladı. Çanakkale ruhunun 1915’lerde kalmadığını, 1920’lerde kalmadığını; İstiklal harbindeki ruhun bu milletin iman edenlerin kalbinde dipdiri, capcanlı durmaya devam ettiğini belirtti. Çanakkale’yi en güzel ifade eden M. Akif ERSOY’un dizelerinden örnekler sundu ve konuşmasında özetle şu bilgilere yer verdi:

Vakit gaflet vakti değildir

Çanakkale’de 7 düvel boğazı geçip de İstanbul’a Marmara’ya inme gayretini bırakmamışlardır. Terör örgütü PKK, FETÖ, DAİŞ ile YPG, ya da başka isimlerle kendisini gösteren gruplar daima boğazı geçmeye çalışan düşmanlardır. Mehmetçik Çanakkale’de nasıl bir imanı kuşandıysa bizim ve çocuklarımızın da o imana o bilince sahip olması gereklidir. Vakit gaflet vakti değildir, vakit uyuma vakti değildir. Dünyaya dalma, malı artırma, şöhret peşinde koşma, tarlayı büyütme zamanı değildir.

Dünya sevgisi bütün hataların başıdır

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)  “Bir zaman gelecek, diğer milletler aç, obur bir insanın, yemeği görünce yemeğe üşüşmesi gibi, sizin üzerine öyle gelecekler” buyurmaktadır. İfade edildiği gibi dünyanın dört bir tarafından Müslümanların üzerine gelmektedirler. Sonra sahabeler soruyor: “Ya Rasulallah, bizi az gördükleri için mi üzerimize gelecekler” buyuruyor. Efendimiz: “Bilakis siz o gün çok olacaksınız, fakat o gün siz suyun üzerinde yüzen saman çöpleri gibi olacaksınız” buyurmuştur.  İslam tarihine ve tarihimize baktığımız zaman dünyanın en uzak köşelerindeki yanlışlara müdahale edebilen ecdadımıza mukabil sonradan suyun üzerinde yüzen saman çöpü gibi olacağının sebebini de Peygamber (a.s.m) dünya sevgisi ve ölümden hoşlanmamak olarak açıklamıştır.

Anadolu’da herkes hesaplar yapmaktadırlar

Diyarbakır’da bir sempozyumda protestanların 1800’lü yıllarda doktor, hemşire, öğretmen vb meslek grupları adı altında 1950’lere kadar devamlı bölgeye misyoner gönderdikleri ifade edilmiştir ve o tarihten sonra gizli olarak devam etmişlerdir. Herkes Anadolu coğrafyasında hesap yaparken biz Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları olarak ulaşmadığımız bir ev ulaşmadığımız bir genç Allah’ı öğretmediğimiz bir çocuk kalırsa Allah Protestan ve Katoliklerin yaptıklarının yanında “neden yattın” diye sorarsa hiç birimizin verecek bir cevabı olamaz.

Mazlum ve mağdur insanlar Türkiye’den ümit besliyor

Arnavutlukta 50 otobüsün 15 Temmuzda gelmek için hazır beklediklerini biliyor musunuz? Gençlerin hiçbir şeyi düşünmeden arabalarına atlayıp İstanbul’a geldiklerini biliyor musunuz? Mazlum coğrafyalar daima bize bakmaktadırlar. “Siz sendelerseniz biz düşeriz, siz hastalanırsanız biz ölürüz” demektedirler. Hatta bir kişi “Hocam iki şey için dua ediyoruz. Birincisi Allah’ın rızasını kazanalım, ikinci Türkiye Cumhuriyeti devleti ayakta kalsın diye. Afrika daima bizim için dua ediyor. Bütün bu dualar ve ümitler bu ülkenin insanına yönelmişken, bu ülkenin insanının dünyevi menfaatler için ümitleri boşa çıkarmaya hakları var mıdır? İşte bunlar için Çanakkale ruhunu canlı tutmamız gerekir. Çevrenizde bir kimse aç sabahlarsa Allah’ın zimmeti oradan kalkar buyurmaktadır Efendimiz. Herkes bizden iyilik görecek; en güzel insan, en cömert insan, en hayırsever insan denildiğinde camilerde, Kur’an Kurslarında görev yapanlar gösterilmesi gerekir

Savaş yoluyla bizi mağlup edemeyenler sinsi planlar kurmaktadırlar

İngiliz bir misyoner, bir dansöz ve bir kadeh alkolün, Muhammed’in dinine uyanlarda yapacağı tahribatı bin top atsanız yapamazsınız demektedir. Bu sinsi planlara karşı bu milleti diri tutacak olan ancak biz Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarıdır.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLEYEN, bugün teknolojinin esiri haline gelmiş çocuklarımızın, aynı çatı altında birbirini göremeyen, anlamayan, dinlemeyen aile fertlerinin, evlendikten 3-5 ay sonra mahkeme kapılarına koşan gençlerin bizim ilgimize muhtaç olduğu ifadeleriyle sözlerini tamamladı

Konferans programının sonunda İl Müftüsü Şahin YILDIRIM tarafından günün anısına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN’e bir tablo hediye edildi.