15.03.2019

Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salonda 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle Üniversiteli öğrencilere yönelik konferans programı düzenlendi.

Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salonda 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Üniversiteli öğrencilere yönelik konferans programı düzenlendi. Programa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN, dinleyici olarak Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyeleri, Müftülük personeli ve Üniversiteli öğrenciler katıldı.

Konferans programı Nur Camii İmam-Hatibi Murathan ÖNDER’in Kur’an tilaveti ile başladı. Açılış konuşması için kürsüde yerini alan İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, bu programların Çanakkale ruhunun yaşatılması amacıyla düzenlendiğini, bu ruhun bedir ile başlayıp, uhud ile devam ettiğini ve tarihimizde Çanakkale ile kendini gösterip en son da 15 Temmuz’da yeniden göründüğünü ifade etmiştir. Programın düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı başta üniversite yönetimine sonra İslami İlimler Fakültesi idarecilerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mevlüt ERTEN ise konuşmasında Çanakkale ve 15 Temmuz’un canlı tutulabilmesi gerektiğini ve bunun için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Birinci olarak herkesin kendi alanındaki çalışmaların sağlam olması, ikincisinin ise çok yönlü olması gerektiği, bu da herhangi bir branştaki kişilerin kendilerine ihtiyacı olan diğer branşlardan istifade etmelerinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İŞLİYEN ise konuşmasında siyer-i Nebi’den şehitlikle ilgili Çanakkale’de benzerinin yaşandığı örneklerden bahsetti. Bizi tutan, Allah’tan alıkoyan, Allah ile, O’nun rızasıyla, onun cennetiyle, O’nun cemaliyle aramıza giren ne varsa Çanakkale’nin anlamının onlardan kurtulmak olduğunu ifade etti. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ayrıca, Diyarbakır Sur ilçesinde, afrinde ve 15 Temmuz günü güvenlik güçlerimiz ve halkımızın Çanakkale ruhunu hatırlatan örneklerle konuşmalarını tamamladı.