05.04.2019

İl Müftüsü Şahin YILDIRIM Mirac Kandili dolayısıyla Sınav Kolejinde öğrencilere yönelik bir sunum yaptı.

İl Müftüsü Şahin YILDIRIM Mirac Kandili dolayısıyla Sınav Kolejinde öğrencilere yönelik bir sunum yaptı. Programa Müftü Yardımcısı Kübra GÖKER, sınıf öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

İl Müftüsü Şahin YILDIRIM konuşmasına Miraç hadisesi ile başladı. Miraç olayının Peygamber a.s.m’ın en büyük mucizelerinden biri olduğunu “sidretul münteha denilen yaratılmışlar dairesinin en nihayetinde Cenab-ı Hakk’a muhatap olduğunu, en büyük meleklerden olan Cebrail a.s’ın da çıkamadığı yüksek makama çıkmıştır.” dedi

Müftü YILDIRIM konuşmasının devamında Peygamber a.s.m’ın miracının en önemli sonucunun, hadis-i şerifte mü’minin miracı olarak nitelendirdiği ve günde 5 vakit bütün insani ihtiyaçlarımızı aracı olmaksızın dualarla arz edebildiğimiz, yaratıcımızla muhatap olduğumuz namaz olduğunu ifade etti.

İl Müftüsü Şahin YILDIRIM konuşmasının sonunda programın hazırlanmasına katkı sağlayan öğretmenlere, Kur’an Kursu Öğreticilerine ve katılan öğrencilere teşekkür etti.