18.04.2019

Dini Eğitim Veren İdareci Ve Öğretmenler İle İstişare Toplantısı Düzenlendi

İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki işbirliği protokolü kapsamında okul idareci ve öğretmenlerinin katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf TÜFEKÇİ, okul müdürleri, İmam-Hatip okulları meslek dersi öğretmenleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri katıldı.

Toplantı, Ramazan ayı başta olmak üzere aynı zamanda yılın diğer zamanlarında da Kırıkkale İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından cami içinde ve dışında bilhassa öğrencilerle de iletişimin sağlanabilmesi ve öğrencilere yönelik etkinliklerin tertip edilmesi amacıyla yapılmıştır.

Nur Camii Müezzin-Kayyımı Yakup ÖNEY’in Kur’an tilavetiyle başlayan toplantıda açılış konuşması için kürsüye davet edilen İl Müftüsü Şahin YILDIRIM konuşmasında Milli Eğitim Müdürlükleri ve Diyanet İşleri Başkanlığının toplumun gelişimi için çok önemli role sahip olduklarını dolayısıyla aralarında kuvvetli bir işbirliği olması gerektiğini, Kur’an’ın bizlere emanet olduğunu ifade ederek “Bu emanete sahip çıkmak, gençlerle iletişim kurmak ve gençliğin manevi ihtiyaçlarını karşılayabilmek gayesiyle toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf TÜFEKÇİ de Müftülük ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti ve üzerimizde büyük bir sorumluluk olduğunu, dolayısıyla “Ülkemizin bilhassa genlerimizin menfaati için her konuda elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Toplantıda din görevlilerinin özel dini günlerde okullarda etkinlikler düzenledikleri gibi öğretmenlerden de isteyenlerin camilerde ya da Kur’an Kurslarında vaaz yapabilme ya da farklı etkinliklerle cemaatle bir araya gelmelerinin mümkün olabileceği ifade edildi.

Toplantıda öğrenciler ile daha etkili bir iletişim sağlanabilmesi için vaazlardan başka birebir dönütlerin de alınabileceği ortamlarda irşat ve dini bilgilerin verilmesi gerektiği şeklinde önerilerde bulunuldu.

Toplantı İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf TÜFEKÇİ ve İl Müftüsü Şahin YILDIRIM’ın yapılan hizmetlerin hayırlı olması temennisiyle ve katılımcılara teşekkür konuşmaları ile sona erdi.