26.02.2020

Minik Bedenlerden Büyük Dayanışma Örneği

İl Müftülüğümüz bünyesinde eğitim- öğretim faaliyetinde bulunan Çarşı Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri öğreticileri nezaretinde İl Müftüsü Şahin YILDIRIM’ı makamında ziyaret ederek çiçek takdim ettiler. Ziyarette, son zamanlarda İdlib bölgesinde artan çatışmalar neticesinde ağır şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışan ya da göç etmek zorunda kalan ailelerin, özellikle çocukların mağduriyetlerini biraz olsun hafifletmek amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde yürütülen “Yolun İyilik Olsun” kampanyası kapsamında kendi yaptıkları ve adına “İyilik Kutusu” dedikleri kumbarada biriktirdikleri yardımı İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Şahin YILDIRIM’a teslim ettiler.

Ülke olarak kadınıyla erkeğiyle, çocuğu, genci yaşlısıyla tarih boyunca her zaman mazlum ve mağdurlara yardım elini uzatma konusunda son derece fedakâr olduklarını söyleyen YILDIRIM, İdlib’de savaştan kaçarak çadır kentlerde açlık, soğuk ve hastalıklarla mücadele eden Suriyeli mağdur ve mazlumlara sahip çıkma noktasında da millet olarak duyarsız kalmadıklarını, Necip milletimizin bu hasletinin ise İslam’ın insana ve tüm yaratılana olan merhametinin bir tezahürü olduğunu belirterek Çarşı Camii 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencisi “minik bedenli, büyük yürekli çocuklar” ın İdlib’li çocuklar için yaptıkları yardımın bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade etti.

Çocuklarla tek tek ilgilenen ve ikramlarda bulunan YILDIRIM, çocukların koro halinde okuduğu Fatiha Suresi ve yemek duası sunumundan memnuniyet duyduğunu ifade ederek bu anlamlı yardımlarından dolayı öğrenci ve Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti.

İl Müftüsünü ziyaret eden 24 kişilik minik bedenler daha sonra İlimizin silueti ve kalbi Nur Camii Külliyesini ziyaret ettiler. Çocukları karşılayan cami imam hatibi, cami içerisindeki mihrap, mimber, kürsü, müezzin mahfili, minare ve kubbe gibi alanlar hakkında çocuklara bilgilendirmede bulunarak camide yapılan hizmetleri anlattı.