28.03.2020

Din Görevlileri Vatandaşların İhtiyaçlarını Karşılıyor

Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de yayılan Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili yürüttükleri hizmet konusunda açıklamada bulunan İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, salgın riskinin azaltılmasına yönelik devletimiz tarafından alınan tedbirler kapsamında Valiliğimiz bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarında Müftülük olarak imamı, müezzini ve Kur’an kursu öğreticileri ile daha ilk günden itibaren asli görevlerinin yanında tam kadro sahada görev aldıklarını söyledi.

Yeni Tip Koronavirüs’ün (Covid-19) insan hayatı açısında son derece tehlikeli olduğunun görüldüğünü, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın yüksek risk grubunda bulunmalarından dolayı Valiliğimiz tarafından ikametten ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirildiğine işaret eden YILDIRIM, insanımızın mağduriyet yaşamaması için başta gıda temizlik gibi temel ihtiyaçlarının yanında fatura yatırma, maaşlarını bankadan çekme gibi birçok kalemde din görevlilerince ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Din görevlileri tarafından risk grubu bireylerin evlerinde ziyaret edilerek, hâl ve hatırlarının sorulup ihtiyaçlarının karşılanmasından dolayı çok memnun kaldıklarını ve din görevlileri ve bu faaliyetlere öncülük edenlere dualar ettiklerini belirten İl Müftüsü YILDIRIM, “müftülük olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Valiliğimizin talimat ve kararları doğrultusunda vatandaşımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz” dedi ve “Allah devletimizi ve milletimizi, İslam beldelerini ve tüm insanlığı her türlü afetlerden, musibetlerden, kötülüklerden, salgın hastalıklardan muhafaza eylesin. Dertlilerimize deva, borçlularımıza ödeme kolaylığı, hastalarımıza şifa nasip eylesin. İçerisinde bulunduğumuz şu zor günlerde birliğimizi dirliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Salgınla mücadele konusunda aktif rol alan tüm görevlilerimize vatandaşlarımıza yardım eylesin” diye dua etti.