02.06.2020

Şahin Yıldırım Kırıkkale İl Müftülüğü görevini Hasan Hayri Yaşar’a Teslim Etti

Kırıkkale İl Müftüsü iken Erzurum İl Müftüsü olarak atanan Şahin YILDIRIM, yapılan bir tören ile görevi Konak İlçe Müftüsü iken Kırıkkale İl Müftüsü olarak atanan Hasan Hayri YAŞAR’a teslim etti. Devir-teslim, pandemiden dolayı mütevazı ve temsili bir tören ile gerçekleştirildi.

Törene Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Müftülük personeli ve din görevlileri katıldı. Nur Camii İmam-Hatibi Murathan Önder’in Kur’an tilaveti ile başlayan törende konuşma yapan İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, Kırıkkale’den ayrılmanın hüznünü, toprağa kök salmış olan ağacın köklerinin topraktan ayrılmasının zorluğu şeklinde ifade etti. Görev yaptığı zaman içerisinde Kırıkkale’de kötü bir tat bırakmadığı düşüncesinde olduğunu, tüm personele ve Kırıkkalelilere hakkını helal ettiğini sözlerine ekleyerek herkesten helallik talebi ile sözlerini tamamladı.

Konak ilçe Müftüsü iken Kırıkkale İl Müftüsü olarak atanan İl Müftüsü Hasan Hayri YAŞAR ise İl Müftüsü Şahin YILDIRIM’a Kırıkkale’ye yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı ve yeni atanmış olduğu Erzumda’da hayırlı hizmetler yapacağından emin olduğunu ifade etti. Yeni görevinde başarılar diledi.

Konuşmalardan sonra cübbe ve sarık merasimine geçildi. İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, bu geleneğin bir Osmanlı geleneği olduğunu ifade ederek, yeni Müftü Hasan Hayri YAŞAR’a cübbe ve sarık giydirdi ve kendisine buket hediye etti. İl Müftüsü Hasan Hayri YAŞAR ise Erzurum İl Müftüsü Şahin YILDIRIM’a plaket takdim etti.

Devir-teslim töreni İl Müftü Yardımcısı Dr. Ali ÜNAL’ın yapmış olduğu dua ile sona erdi.