09.07.2020

Nur Camii Konferans Salonunda vekaletle kurban konulu toplantı düzenlendi.

Nur Camii Konferans Salonunda vekaletle kurban konulu toplantı düzenlendi. Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımların katıldığı toplantı, covid-19 pandemisinden dolayı, üç farklı oturum halinde gerçekleştirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan Türkiye Diyanet Vakfı Tanıtım Sinevizyonu ve Vekaletle Kurban Reklam filminin izlettirilmesi ile başlayan programda İl Müftü Yardımcıları Dr. Ali Ünal ve Kübra GÖKER, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen vekaletle kurban konusunda dinleyicileri bilgilendirdiler.

İl Müftü Yardımcısı Dr. Ali ÜNAL, vekâletle kurban organizasyonunda “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” sloganı ile dünyanın dört bir yanına ihtiyaca göre, büyük bir özveri ve çok ayrıntılı planlamaların neticesinde kurban bağışlarının yapıldığını, bu konuda ülkemizin dünya Müslümanları açısından çok önemli bir yerinin olduğunu, onların umudu olduğunu, dolayısıyla vekâletle kurban organizasyonunun anlatılmasının da önemini sözlerine ekledi.