02.09.2020

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 81 ilin müftüsü ile gruplar halinde video konferans üzerinden toplantılar gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, görüşmede yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına dair yapılan çalışmalar hakkında il müftülerinden bilgi aldı.

Başkan Erbaş, tüm dünyada etkili olan salgın karşısında din görevlilerinin en ücra noktalarda fedakârca çalıştıklarını ve yardıma muhtaç olan herkesin yardımına koştuklarını hatırlatarak il müftülerinden hepsine ayrı ayrı teşekkür ettiğini iletmelerini istedi.

Erbaş, koronavirüsle mücadele sürecinde Diyanet TV ve Diyanet radyolarının yayın çeşitliliğinde değişikliğe gittiğini, çocuklara ve ailelere yönelik eğitim formatında içerikler üretildiğini söyledi.

Diyanet TV’de personele yönelik uzaktan eğitim programlarının da ekranlara geldiğini dile getiren Erbaş, il müftülerinden Diyanet TV’nin yayınlarından vatandaşları haberdar etmelerini istedi.

Diyanet personeline yönelik bazı medya organlarında yürütülen itibarsızlaştırma çabalarına da değinen Erbaş, il müftülerinden, din görevlilerinin fedakârca yürüttükleri çalışmaları yerel ve ulusal basın ile Diyanet İşleri Başkanlığı yayın organları olan Diyanet TV ve Diyanet Haber’le paylaşmalarını istedi.

Salgın dolayısıyla mağdur olan ailelere destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Bizbize Yeteriz Türkiyem” kampanyası ve Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan “Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” kampanyası hakkında din görevlilerinin bilgilendirilmesini isteyen Erbaş, bağışların gönüllülük esasına göre yapılması tavsiyesinde bulundu.

Beş grup halinde gerçekleştirilen ve hafta boyunca devam eden toplantılara görüntülü olarak bağlanan 81 il müftüsü, il genelinde koronavirüse karşı verilen mücadeleyi ve valilikler bünyesinde oluşturulan “Sosyal Vefa Destek Grubu” çalışmalarına din görevlilerinin verdiği desteği anlattı.

“Vefa Sosyal Destek” grupları dışında din görevlilerinin görev yaptıkları mahalle ve köylerde münferit çalışmalar yürüttüklerini ifade eden il müftüleri ise koronavirüsle mücadele sürecinde camilerden ezan okunmaya devam edildiğini, yatsı ezanın ardından dualar yapıldığını dile getirdiler.

İl müftüleri, münferit çalışmalar kapsamında bazı din görevlilerinin 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların tarlasını kazdıklarını, ağaçlarını budadıklarını, camilerinin bir bölümünü ihtiyaç sahipleri için gıda marketine dönüştürdüklerini, maske üretimi yapan din görevlilerinin olduğunu, birçok bölgede maaşını çekemeyen vatandaşların maaşlarını çekerek teslim ettiklerini, uzaktan eğitim metoduyla gençlerle olan iletişimlerini sürdürdüklerini dile getirdiler.

Hafızlık ve Kur’an kursu eğitimlerine uzaktan eğitim metoduyla devam edildiğini belirten il müftüleri, özellikle hafızlık yapan öğrencilere yönelik uzaktan eğitimlerin titizlikle sürdürüldüğünü ve bu yönde yeni projeler geliştirmek için çalışmalar yapıldığını dile getirdiler.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, alınan tedbirlere riayet edilmesi gerektiğini hatırlatarak 81 ilde yaşlı, engelli ve kronik rahatsızlığı olanlar başta olmak üzere yardıma ihtiyaç duyan tüm vatandaşların hizmetinde olunması talimatını yineledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen görüşmelerde, başkan yardımcıları ve birim amirleri de hazır bulundu.