26.05.2016

Din Görevlileri Ve Eşlerine Yönelik Aile Okulu Seminerleri

Diyanet İşleri Başkanlığımızca Ülke genelinde aile yapısını güçlendirmek amacıyla programlanan  “Aile Okulu Seminerleri” Kırıkkale İl Müftülüğünce Nur Camii Konferans Salonunda uygulandı.

İki gün süren ve 9.00-12.30 ve 14.00-17.00 saatleri arasında yapılan seminere İl Müftüsü Bekir GEREK, müftülük personeli, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve eşleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir GEREK konuşmasında toplumun temel taşı olan ailenin güçlendirilmesiyle toplumun güçleneceğini, dolayısıyla bu seminerlere çok önem verdiklerini ve faydalı olması için gerekli çalışmaları ve düzenlemeleri yaptıklarını ifade etti. Seminerlerin Din Görevlilerimiz ve eşleri için faydalı olmasını temenni etti.

Seminerin birinci gününde Ankara Üniversitesi Din eğitimi Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recai DOĞAN, “Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Ailede Dini Değerler” konusunda; Uzman Psikolog Yunus AYDIN “Eşler Arası İletişim” ve “Ailede Çatışma ve Çözüm Yolları”  konusunda; Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknikleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif OCAK ise “Aile ve İnternet” konusunda dinleyicilere önemli bilgiler aktardılar.

Seminerin ikinci gününde ise Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Mehmet KAPUKAYA “Ailede Fıkhi Konular” konusunda dinleyiciler ile bir araya geldi. “Çocukluk Döneminde Din Eğitimi” ile “Ergen Sorunları ve Gençlerle İletişim” konusu 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa KÖYLÜ tarafından dinleyicilere anlatıldı.

Son seminerde ise Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı İç Anadolu Koordinatörü Yakup ŞİMŞEK, “Çocuğa mahremiyet bilinci kazandırma” konusunda Din Görevlisi ve eşlerini bilgilendirdi.

Seminerlerin sonunda İl Müftüsü Bekir GEREK eğitimcilere bu önemli bilgileri aktardığı için ve dinleyicilere de sabırla dinledikleri için teşekkür etti.