22.03.2021

Miniklerden Biriz, Beraberiz, Kardeşiz Projesine Destek

4-6 yaş Kur’an Kursu Öğrencileri kumbaralarında biriktirdikleri paralarla yardıma muhtaç ailelere bağışta bulundular.

Kırıkkale İl Müftülüğü Atatepe ve Çarşı Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğrencileri kumbaralarında biriktirdikleri paralar ile muhtaçlara yardım amacıyla Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından uygulanmaya başlayan “Biriz, Beraberiz, Kardeşiz” projesine destek verdiler. Öğrenciler birikimlerini projede gönüllü olarak görev alan hocalarına teslim ederek 4 muhtaç aileye erzak ve nakdi yardım ile destek oldular. Aynı zamanda oyuncaklarını da ailelerin çocuklarına hediye ederek çocukları sevindirdiler.

Şu anda büyük oranda Din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve müftülük personeli tarafından yapılan bağışlar, Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi hesabında, projede kullanılmak üzere toplanıp, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmıştır. Projenin başladığı ocak ayı itibari ile 109 aileye maddi desteğin yanında din görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından manevi destek de sağlanmaktadır.